Iğdır'daki Silahlı Kavgayla İlgili Dava

Tarih : 2014-07-19 / Kategori : Genel Haber

Iğdır'daki Silahlı Kavgayla İlgili Dava

                Karakoyunlu ilçesinde 4 kişinin öldüğü 2 kişinin de yaralandığı silahlı kavgayla ilgili Eskişehir'de görülen davada, 5'i tutuklu 6 sanığın yargılanmasına devam edildi Tutuklu sanık Enver Ö.: "Bize ateş edildi, bunun üzerine babam ve ben karşı tarafa ateş ettik.

                 Diğer kardeşlerimin suçu yok" Güvenlik gerekçesiyle Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında tutuklu sanıklar Musa Ö., Cevzet Ö.t, Salih Ö., Reis Ö., Enver Ö. ve tutuksuz sanık Rıza Ö. ile taraf avukatları hazır bulundu. Tutuklu sanık Enver Ö., olayı babasıyla gerçekleştirdiğini iddia ederek, babasını kurtarmak için ilk ifadesinde kardeşi Musa'nın ismini verdiğini öne sürdü.

              Olaydan kısa süre önce karşı tarafın kardeşini öldürdüğünü, bundan dolayı aralarında husumet olduğunu anlatan Ö., "Olay günü hasımlarımızla tarlada karşılaştık. Bize ateş edildi, bunun üzerine babam ve ben karşı tarafa ateş ettik. Diğer kardeşlerimin suçu yok" dedi.

                Tutuklu sanık Cevzet Ö. de olay günü evinde bulunduğunu dile getirerek, "Olayla alakam yok. 1 yıldır, suçsuz yere cezaevindeyim. Ailem perişan oldu. Tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu. Diğer tutuklu sanıklar Salih, Reis ve Musa Ö. ile tutuksuz sanık Rıza Ö. ise olay günü farklı yerlerde olduklarını, suçu işlemediklerini öne sürerek tahliyelerini talep etti. Maktul yakınlarının avukatı da sanıkların verdiği ifadenin senaryodan ibaret olduğunu dile getirerek, "Önce suçu yaşı küçük sanığın üzerine attılar, şimdi de yakalanmayan sanığa yüklüyorlar. Tüm sanıklar bu suçu işlemiştir" ifadelerini kullandı. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar veren mahkeme heyeti, sanıkların olay anında nerede olduklarını belirleyecek telefon kayıtlarıyla ilgili raporun beklenmesi için duruşmayı 14 Ağustos'a erteledi. Olay Karakoyunlu ilçesine bağlı Kerimbeyli köyünde 4 Haziran 2013'te aralarında husumet bulunan 2 akraba aile arasında çıkan silahlı kavgada, Nurettin Ö., Sadık Ö., Battal Ö. ve Fesih Ö. hayatını kaybetmiş, Serkan Ö. ile Abdulmenav Ö. de yaralanmıştı. Olayla ilgili çeşitli tarihlerde gözaltına alınan Enver, Reis, Salih, Cevdet ve Musa Ö. de tutuklanmıştı. Olaya karıştığı öne sürülen Süleyman Ö. ise aranıyor.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası