“Iğdır’da Kaldırımlar Yürünebilir Hale Geldi”

Tarih : 2014-09-19 / Kategori : Genel Haber

“Iğdır’da Kaldırımlar Yürünebilir Hale Geldi”

             IĞDIR  BELEDİYESİ KALDIRIM İŞGALİNE SON VERME ÇALIŞMASINI TİTİZLİKLE SÜRDÜRÜYOR

 

           Iğdır Belediye Eş Başkanları Murat Yikit ve Şaziye Önder ve ekibi, kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir adım attılar.

            Iğdır’ı daha düzenli bir şehir yapma  gayetiyle başlatılan çalışma, işgal altındaki kaldırımların temizlenmesiyle start aldı.  

Iğdır Belediyesi Eş Başkanları Yikit, Önder ve ekibi, kaldırım işgallerinin ortadan kaldırılması konusunda kararlı bir tutum sergileyerek kaldırımlarda vatandaşların rahat yürümesini sağlamak amacı ile tüm şehrin işgal altında ki kaldırımlarını boşalttırdılar..

             Iğdır Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, şehrin muhtelif yerlerinde oluşan kaldırım işgallerini tamamen ortadan kaldırmak için çalışmalarını titizlikle sürdürüyorlar.

            Zabıta ekipleri, gün boyunca esnafları gezerek kaldırımların işgal edilmemesi konusunda uyarıda bulunuyor. Uyarılara uymayan esnafa, İkinci ikazda cezai işlem uygulanacağı belirtiliyor.

            Başkan Murat Yikit, “Iğdır’ın kanayan yarası haline gelen kaldırım işgali yıllardır çözümlenmeyen bir sorundur. Bizler bunu çözmek için var gücümüzle çalışıyoruz.

Iğdır’ın modern bir şehir olma yolunda önemli adımlar attığını ve kaldırımları vatandaşların rahatlıkla yürüyebilecekleri bir hale getirecektir” dedi. 

Başkan Yikit, Valilik meydanında ve diğer cadde ve sokaklarda  başlayan kaldırım işgaline son verme çalışmalarının zamanla tüm çarşı merkezinde uygulanacağını belirterek,  “esnafların kaldırım işgaline son verilmesi konusunda gösterdikleri duyarlılığa da teşekkür ediyorum” dedi.

            Bu arada birçok esnafta,  kaldırım işgalinin ortadan kaldırılması konusunda belediyenin yaptığı uygulamayı memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, bu karara uyacaklarını, ancak işyerlerinin önünü mesken tutan seyyar satıcıların da işlerine engel olmaması, görüntü kirliliği yaratmaması açısından toplatılması, sergilerin şehirden temizlenmesi gerektiğini de dile getirdiler.

            Kaldırımların işgalden kurtulması, yayaların kaldırımlardan yürümeye başlayarak trafiği rahatlatması son derece önemli ve gerekli bir konudur. Ancak esnafında muzdarip olduğu, vergi, kira, işçi gideri olmayan seyyar satıcıların esnafın dükkanının önünü mesken tutması ve haksız rekabet etmesi de göz ardı edilmemelidir. Kaldırımları işgalden kurtaran belediye, umarız şehrimizi de sergilerden kurtarır.

Facebook Beğenenler

  1. yusuf miroğlu 2014-09-19 07:36:56

    belediye ığdırdaki çöpü temizlesin. her taraf pislik içinde. kent ormanı susuzluktan yanıyor. orası da pislik içinde. yeşile sahip çıkalım. maalesef Iğdırı şuan yönetenlerin yeşil ve temizlikle ilgisi yok. onların zaten hiçbir zaman da olmadı ki. zihniyetleri belli.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.