I. Iğdır Kobi Çalıştayı

Tarih : 2014-10-02 / Kategori : Genel Haber

I. Iğdır Kobi Çalıştayı

Avrupa KOBİ Haftası kapsamında; I. Iğdır KOBİ Çalıştayı, Sayın Valimiz Davut HANER’ in himayesinde ve  Vali Yardımcısı Mevlüt ÖZMEN’ in başkanlığında 1 Ekim 2014 Çarşamba günü Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirildi. 

Çalıştaya; Garnizon 5. Hudut Alay Komutanlığı Temsilcisi Binbaşı Murat Dündar, Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Bal, TSO Başkanı Kamil Arslan, SERKA İl Koordinatörü Burak Aydoğdu, İl Müdürleri, KOSGEB Başkanlık Müşaviri Muhammed Koytak, KOSGEB Iğdzılı ır Hizmet Merkezi Müdürü Eyüp Taşkın, KOSGEB Personeli Emel Necili, Oda Temsilcileri ve STK’lar katılım sağladı. Çalıştayda; KOSGEB ve KOBİ’ler hakkında bilgi verildi. Sayın Vali Yardımcımızın koordinatörlüğündeki toplantıda katılımcılar Çalıştay kararlarında mutabık kaldı. 

I. Iğdır KOBİ Çalıştayında ilimizdeki girişimcilik kültürünün geliştirilmesi için 2015 yılında yoğun şekilde girişimcilik eğitimleri düzenlenmesi kararlaştırıldı. İlaveten KOBİ’lerin, KOSGEB’in 750.000 TL’ye kadar destek verdiği işbirliği güç-birliği desteğinden faydalanabilmesi için 2015 yılında sektörel toplantılar düzenlenmesi kararlaştırıldı. 

Iğdır’da Ar-Ge ve inovasyon faaliyetlerinin artırmak adına üniversite-sanayi işbirliğinin güçlendirilmesi konusunda mutabık kalındı. 

I . Iğdır KOBİ Çalıştayında aşağıda detaylı kararlar alındı:KARARLAR:Girişimcilik Kültürünün Yaygınlaştırılması ve Girişimcilik Desteğinin ArtırılmasıKOBİ ÇALIŞTAYI ile Uygulamalı Girişimcilik Eğitimlerinin Iğdır genelinde 

yaygınlaştırılması amaçlanmış ve bu doğrultuda aşağıda sıralı kurum ve kuruluşların görevlendirilmesi ve eğitim programlarının düzenlenmesi kararlaştırılmıştır. 

• KOSGEB Iğdır Hizmet Merkezi Müdürlüğü’nün 2015 yılı içersinde genel katılıma açık Girişimcilik Eğitimleri düzenlemesi kararlaştırılmıştır.

• Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2015 yılı içerisinde işsizlere yönelik

Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi kararlaştırılmıştır.

• Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün 2015 yılı içerisinde gençlere yönelik 

Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi kararlaştırılmıştır.

• Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün 2015 yılı içerisinde, kadınlara, özürlü 

vatandaşlarımıza yönelik olarak Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi kararlaştırılmıştır.

• Ticaret ve Sanayi Odası’nın genel katılıma açık Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi 

• Serhat Kalkınma Ajansı’nın genel katılıma açık Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi 

• Garnizon ve 5. Hudut Alay Komutanlığı’nın vatani görevini yapmakta olan ve askerlik 

dönüşü kendi işini kurmayı planlayan er ve erbaşlara yönelik Girişimcilik Eğitimi düzenlemesi araştırılacaktır.

• Iğdır Üniversitesi tüm bölüm öğrencilerine yönelik ek ders olarak Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi derslerinin verilmesi hususunda mutabakat sağlanmıştır. 

 KOBİ’lerde İşbirliği Ve Ortaklık Kültürünü Artırmak Bu hedef kapsamında İşbirliği Güçbirliği yapabilecek KOBİ’lerin ve sektörlerin belirlenmesine ihtiyaç olduğu ve bu doğrultuda KOSGEB, SERKA, OSB Müdürlüğü, Ticaret 

ve Sanayi Odası, Esnaf ve Sanatkârlar Odası, Iğdır Ticaret Borsası’nın katılımlarıyla her bir sektör/oda bazında 2015 yılında her aya yayılmak üzere KOSGEB koordinasyonunda toplantılar düzenlenmesi, işbirliği güçbirliği potansiyeli taşıyan sektörlerin ve firmaların belirlenmesi, belirlenen firmaların işbirliği güçbirliği potansiyelinin analiz edilmesi KOBİ’lerde Ar-Ge ve İnovasyon Kültürünü Artırmak  Ar-ge ve inovasyon faaliyetlerinin artırılması için üniversite-sanayi işbirliğine ihtiyaç olduğu ve bu ihtiyaç doğrultusunda 2015 yılında Iğdır Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası, OSB Müdürlüğü’nün KOSGEB koordinasyonunda ar-ge faaliyetlerinin artırılmasına yönelik toplantılar düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

KOBİ’lerin Yurtdışı İş Gezisi İmkânını Artırmak  Iğdır ili Türkiye’nin lojistik üssü olma potansiyeli taşıması ve ihracat potansiyelinin artırılabilmesi hasebiyle KOBİ’lere yönelik yurt dışı iş gezilerinin düzenlenmesine ihtiyaç 

olduğu düşünülmektedir. Bu ihtiyaç doğrultusunda Ticaret ve Sanayi Odası, Ticaret Borsası, OSB Müdürlüğü, İşadamı Dernekleri tarafından 2015 yılı içerisinde yurt dışı iş gezileri düzenlenmesi kararlaştırılmıştır.

 Koordinasyondan KOSGEB Iğdır Hizmet Merkezi Müdürlüğü sorumlu kılınmıştır.2015 yılında gerçekleştirilecek II. Iğdır KOBİ ÇALIŞTAY’ının, 2015 Avrupa KOBİ haftası içerisinde Iğdır Valilik Makamının himayelerinde tekrarlanması kararlaştırılmıştır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası