Bdp İl Örgütü Basın Açıklaması Yaptı

Tarih : 2014-10-10 / Kategori : Genel Haber

Bdp İl Örgütü Basın Açıklaması Yaptı

          BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Anar, BDP İl Binası önünde basın açıklaması yaptı.

 

        Anar, “Ortadoğu coğrafyasının bugünkü büyük kaos ve katliamların aslında 9 Ekim komplosu ile başladığını ve temellerinin o zamandan atıldığı bugün yaşananlardan anlaşılmaktadır.“ dedi.

Anar, “Tekrar görülmektedir ki Kürt sorununun Ortadoğu'da çözülmediği sürece bu coğrafyada barış ve huzurun olmayacağı çok açıktır. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın bunun için Ortadoğu'ya ve Kürt sorununun çözümü için gösterdiği çabaları boşa çıkarmak için derin güçler bu kaotik durumun devamı için 9 Ekim 1999'da Sayın Abdullah Öcalan şahsında tüm Ortadoğu halklarına karşı planlanıp yaşama geçirilen 9 Ekim Komplosu yaşatılmıştır. O günden bugüne Kürt halkı ve devrimci demokrat kesimlerle hep beraber yaşamın her alanında bu komploya karşı durduk, durmaya da devam ediyoruz.

           Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan'ın büyük sabır ve özveri ile yürütmüş olduğu demokratik barış sürecinin Akp hükümeti tarafından samimi yaklaşılmadığı Kobane halk direnişinde işid çetelerine dünyanın gözü önünde aleni bir şekilde verdiği destekle ispatlanmıştır. 

         Ki bundan dolayı Kürt halkı ve demokrasi güçleri bugün dördüncü gününe giren serhıldanlarda akp polisinin ve polis destekli işid yanlısı çetelerin yoğun saldırılarında şimdiye kadar 23 kişinin yaşamını yitirmesine sebep olan ve ayrıca AKP hükümetinin B planı olarak adlandırdığı halkları çatıştırma projesi istanbulun esenler ve diğer ilçelerinde romanları ve ırkçı kesimleri Kürdistanda ise geçmişi kirli ve kamuoyu vicdanında yaptıkları vahşi yöntemlerle katliamlar gerçekleştiren hizbullah[ hudapar], ilimizde ise burda kardeş olduğumuz azeri halkını kürtlerin bu meşru ve demokratik tepkilerine karşı alanlarda kullanmaya ve kavgaya sürüklemektedir. Tüm kardeş halklarının bu akp nin kirli siyasetine karşı duyarlı olması ve provakasyonlara gelmemesi gerekiyor. Akp’nin bu kirli politikalarını kınıyoruz ve akp hükümeti Kobane’deki halk direnişine şimdiye kadarki yanlış politik tutumunu derhal terk etmeli ve mazlum Kürt halkının haklı davasında işid katilleriyle değil direnen Kobane halkı ile olmalıdır diyor bütün sağduyulu kesimlerin ve barış severlerin Kobane direnişini sahiplenmelerinden dolayı direnişlerini selamlıyoruz.” şeklinde konuştu.

         Kalabalık daha sonra sloganlar atarak dağıldı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası