Muhtarlardan Aras Edaş’a Ağır Eleştiri

Tarih : 2014-10-31 / Kategori : Genel Haber

Muhtarlardan Aras Edaş’a Ağır Eleştiri

Muhatap yok, karanlıktayız.

 

IĞDIR İLİ MERKEZ KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ  TOPLANTISI IĞDIR VALİ YARDIMCISI MEVLÜT ÖZMEN BAŞKANLIĞINDA YAPILDI.

            Iğdır ili merkez köylere hizmet götürme birliği 2014 yılı yatırım ve çalışma programı toplantısı Iğdır Polis evi toplantı salonunda gerçekleşti.  Yapılan toplantıda Köylere hizmet götürme birliği başkanı Kasım Çarman, yapılan proje ve hizmetlerle ilgili bilgi sundu. 

            2014 yılı yatırım ve çalışma programının, yıllık ek bütçenin ve mali yılı bütçesinin  görüşülmesi ile devam eden toplantı, Köy muhtarlarının sorunlarının dilenmesi ile devam etti. Köylerinin sorunlarını yazılı dilekçe ile Köylere Hizmet Götürme birliğine sunan Muhtarlar aynı zamanda sözlü olarak ta sıkıntılarını dile getirdiler. Toplantının ana gündem maddesinde Tedaş’la ilgili şikayetler gündeme getirildi.  Bir çok köy muhtarı sokak lambalarının yanmadığını, aradıklarında muhatap bulamadıklarını belirttiler.

            Iğdır Vali Yardımcısı Mevlüt Özmen, 2014 yılı yatırım ve çalışma kapsamında tüm sektörler ortalaması proje bazında %170 iş artışına karşılık %100 fiziki gerçekleşme  ve %97,54 nakdi gerçekleşme sağlanarak toplam 17 adet proje yıl itibariyle tamamlanmıştır.”dedi. Özmen, “ödeneğe göre hazırlanan yatırım programımızın başarılı bir şekilde tamamlanmasında emeği geçen herkesi kutluyor hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

            Vali  Yardımcısı Özmen kapımız her zaman açık.

            Muhtarların genel sorunlarını dinleyen Özmen, “kapımız sonuna kadar açıktır, tüm şikayetlerinizi, çözemediğiniz sorunları bizlere bildirebilirsiniz. Bizler sizlerin tüm sorunlarınızın çözmenizde yardımcı ve takipçi olacağız. Gerek Tedaş (Aras AŞ) olur gerekse bir başka kurumla ilgili  dilekçelerinizi bize bildirin bizlerde gereğini yapalım. Hizmet gitmemiş olan köyler varsa, eksikler varsa bizlere bildirin  çözüm konusunda gereğini yapılım” dedi...

Şıktaş: “Köyler ve şehir karanlıkta”

Iğdır İl Genel Meclis Üyesi Cabbar Şıktaş, Köylerimizin birçoğunda sokaklar karanlığa gömülmüş durumda. Köylüler, Muhtarlar sorunlarını yetkili bulamadıkları için bizlere iletiyorlar, bizlerde Tedaş (Aras Edaş AŞ)’de yetkili bulamıyor, ulaşamıyoruz. Dolayısıyla bir şey yapamıyoruz. Özel sektör olduğu için pek o kadar önemsemiyorlar, vatandaşın sorununa çözüm bulmuyorlar. Sokağım karanlık dediğinde ampul al takalım diyorlar, yani yatırım yapmadan tek odaklandıkları konu para tahsilatı, bir iki gün faturan gecikince hemen keser, açma kapama bedelini faturaya yansıtırlar. Arkalarında hükümet olduğu için, kusura bakmayın ama mülki idareyi de çok dikkate alacaklarını sanmıyorum.” dedi.

Özsular: ”Muhtarlar Birlik ve Beraberlik içinde olsun”

             Iğdır İl Genel Meclis Başkanı Abdulkadir Özsular ise, Tüm köy muhtarlarına seslenerek birlik ve beraberlik içinde ortak hareket etmeleri gerektiğini belirtti. Tedaş sorunları tüm köylerimizde var. Bu genel bir sorun, bunun yanında bir çok köyümüzde çöp sorunu,  altyapı, yol, eğitim ve sağlık sorunu da yer almaktadır.  Bazı köylerde sağlık evi yok, köylüler perişan oluyor. Köy muhtarlarımızın bu konuları da yerinde inceleyip sunmalarını bekliyoruz. Köylerin sorunlarıyla ilgili projeler sunalım birlik müdürüne götürelim, gerekli ödenekler yapılarak hayata geçirelim.” şeklinde konuştu.

Köy Muhtarları Tedaş’tan Şikayetçi

Iğdır Merkeze bağlı köy muhtarları genel  sorun olarak elektrik sorunları olduğunu belirterek; “sokaklarımızda lambalar yanmıyor. Sokaklar karanlık içinde, dışarı çıkarken korkar olduk, Lambası olmayan direkler için lamba istediğimizde malzeme yok deniliyor. Buna bir çare bulunsun. Sokak lambaları yanmadığı için bazı köylerde hırsızlık olayları da arttı.  Son günlerde değişen elektrik saatlerini neden değiştirdiler bir anlam veremiyoruz. Sayaçlar değişti ve gelen faturalar bir anda artış gösterdi. Bizlere söylemeden kafalarına göre sayaçları değiştirip faturaya yansıyorlar. 50 TL gelen fatura sayaç değişiminden sonra 75 TL. gelmeye başladı. Bu konuya da bir çözüm getirilmesini istiyoruz.” Dediler.

Toplantı öğle yemeği ile son buldu.   

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası