Hergün Aşura Heryer Kerbela

Tarih : 2014-11-03 / Kategori : Genel Haber

Hergün Aşura Heryer Kerbela

         Bugün Peygamber efendimizin torunu  İmam Hüsey’nin Kerbela’da Yezid ve askerleri tarafından şehit edildiği gündür.

 

            Bugün, İmam Hüsey’nin İslamiyet yaşasın diye şehit olduğu gündür. Bugün Aşura’dır. Bugün her yer Kerbela’dır. Bugün Ehlibeyt dostlarının yas günüdür. Yürklerin bir kere daha dağlandığı, ağladığı, yandığı gündür.

                İslam dünyasının Muharrem ayının girmesiyle mateme büründüğü Muharrem ayının 10. günüdür. Her yıl olduğu gibi bu yılda Ülkemizin dört bir yanında bu ayda tek gündem İmam Hüseyin ve Kerbela olmaktadır.

              İslam dünyasının dört bir yanında Muharrem matemi devam ediyor. Tasua akşamı Ehlibeyt dostları İmam Hüseyin aşıkları Büyük Aşık için gözyaşları döktüler. Ehlibeyt Alimler Derneği Başkanı Veli Beder, ”Aşura gününden bir önceki gün olan Tasua akşamında, İmam Hüseyin (a.s.) ve yarenlerinin sayısı kesinleşmiş, başka bir yerden yardım gelmeyeceğine emin olunmuş ve Yezid ordusunda zaferin çığlıkları atılmaya başlanmıştır. İmam Hüseyin (a.s.) ve yarenleri son gecelerinde ibadet etmiş ve tam bir teslimiyetle kalplerini Allah’a çevirmişlerdir.ve Aşura günüde şehitlik mertebesine ulaştılar” dedi.

          Iğdır’da Tasua akşamında Belediye Meydanında ve diğer bütün Caferi mescitlerinde yas merasimleri düzenlenerek, ağıtlar yakıldı, mersiyeler okundu ve sineler dövüldü. Daha sonra diğer bölgelerden gelen Sinezen guruplarıyla birleşilerek Zübeyde hanım Bulvarı‘na doğru sine vurarak, yürüyerek, orada İmam Hüseyin için sine vurdular ağıtlar yaktılar..

         Binlerce kişinin tek yürek olduğu bu gecede, Kuran-ı Kerim ve dualar okundu, gözyaşları sel olup aktı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.