İnekleri Çalınan Ali Bağcı Gözyaşlarına Boğuldu

Tarih : 2014-11-06 / Kategori : Genel Haber

İnekleri Çalınan Ali Bağcı Gözyaşlarına Boğuldu

            Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesinin Kacardoğanşalı köyünde 55 yaşındaki Ali Bağcı’nın  bahçesinde bulunan 4 ineği çalındı. 

 

           Tek geçim kaynağı hayvancılık olan  Ali Bağcı, “Bağ kur’dan emekli olmak için tek umudum ineklerdi onu da çaldılar, hayatta tutunduğum dalı kestiler” diyerek göz yaşı döktü.

          Yaşadığı mağduriyeti anlatan Ali Bağcı, yaklaşan kış öncesi ne yapacağını şaşırdığını dile getirerek  “Borçlanarak 4 inek aldım. 4 tane yavrusu oldu sütünü satarak geçiniyordum. 

Bağ Kur dan emekli olmak için müracaat ettim Torba yasa ile 32 bin TL yatırırsam emekli olacağımı söylediler. Bende 3 tanesini yavrularıyla satıp Bağ Kur dan emekli olacaktım. Bir gün öncesinde 4 kişiyi getirip inekleri gösterdim fiyatlarda anlaşamadık. Ertesi gün hırsızlar gece tel örgüleri keserek bahçeme girerek evin önünde bağlı olan 4 ineği götürmüşler. Bu nasıl iş anlamadım. Benim bahçemin tel örgüyle çevrili olduğunu nasıl biliyorlar ki  makas getirip kesmişler köpeklere de ilaç verip uyutmuşlar. Köpekler daha yeni kendisine geldi nasıl bir ilaç vermişlerse köpekler bile havlamıyordu baygın baygın duruyordu. Tek umudum bu ineklerdi. Ne emekli olabileceğim ne de ineklerin borcunu ödeyebileceğim. Ne yapacağımı şaşırdım. Buda yetmez gibi yavrularına her gün 10-20 kilo süt alıp içiriyorum. Yavrular bu sütle doymuyor annelerini istiyor. Sabaha kadar susmuyorlar seslerini duydukça içim kan ağlıyor. Bizlerinde uykusu kaçtı. Uyuyamıyoruz artık. Devletten isteğim ineklerimi bulsunlar. Sadece evimin geçim kaynağı olan ineklerimi geri istiyorum”  Diyerek ağladı.

            Eşi Ayşe Bağcı’da “ ben hastayım durumumuz iyi değil ilaç alamıyorum. Sattığım sütle geçiniyorduk. Eşim emekli olursa iyi bir şekilde doktora gidebilecektim. Bütün hayallerimiz yıkıldı. Jandarma hırsızları yakalasın. İnekler bulunmasa ne eşim emekli olabilecek ne de ineklerin borcunu ödüyebileceğiz” şeklinde konuştu.

            Köy muhtarı Caner Aydın’da “köyümüzde iki ay içinde bu üçüncü hırsızlık benimde koyunlarımı çaldılar. Köylüler artık uyuyamaz hale geldi. Geceleri ahırda uyuyanlar bile oluyor artık.

Yetkililer hırsızları hala bulamadı. Köyümüzün girişine mobese kamera takılsa bu hırsızlık olayı olmaz” dedi..

Facebook Beğenenler

  1. gamze 2014-11-17 00:50:58

    Yardim edebilir miyiz lutfen yardim edelim

  2. gamze 2014-11-17 00:52:47

    Yardim nasil gonderebilirim

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.