Vefalı Dostları Yaver Ünsal'ı Unutmadı

Tarih : 2014-11-22 / Kategori : Genel Haber

Vefalı Dostları Yaver Ünsal'ı Unutmadı

         MHP ESKİ İL BAŞKANI YAVER ÜNSAL VEFATININ 17. YILDÖNÜMÜNDE ANILDI

 

             MHP eski il başkanı Yaver Ünsal vefatının 17. yılında mezarı başında Kur'an-ı kerim okunarak anıldı. 

        21 Kasım Cuma   günü saat 10.00 da asri mezarlıktaki mezarı başında yakınları ve sevenleri tarafından ziyaret edilerek Ehli beyt Din Alimler Derneği Başkanı Dini Hoca Veli Beder tarafından Kur'an okunarak anıldı. Vefalı dava arkadaşları tarafından mezarı başında kuran okutularak anılan Yaver Ünsal hakkında bir konuşma yapan Hoca Veli Beder "Rahmetli kardeşimiz Yaver Ünsal'ı burada toplanarak anıyoruz.

Onu unutmayan dostlarına teşekkür ediyorum. Iğdır'a büyük hizmetleri olmuş en zor dönemlerde Iğdır da birlik ve beraberliğin sağlanması için elinden gelen gayreti göstermiştir. O dönemin lideri idi. Herkesle iyi diyalogu vardı, herkese insani acıdan yaklaşır dostluklar kurardı. Boşluğu doldurulmamıştır. Çok iyi dostlar edinmiş ki dostları 17  yıldır onu anıyor. Bütün gençlerimiz Yaver Ünsal'ı örnek almalı.

Aradan 17 yıl geçmesine rağmen hala anılıyorsa demek ki topluma bir şeyler vermiştir. İnsanlar iyi dostlar edinmelidir.Yaver kardeşimizin dostluğu demek ki o kadar kuvvetliymiş ki Ölüp gittikten sonrada devam ediyor. Birlik olmalıyız.. Yaver Ünsal aradan 17 yıl geçmesine rağmen hala seviliyor ve rahmetle anılıyor çünkü derin hoşgörüsü ve dostlukları ile herkesin sevgisini dostluğunu kazanmıştı. İnsanlar ölür gider kimisi hemen unutulur kimisi ise unutulmaz. Hep gönüllerde yaşar" dedi.

                MHP il başkanı Cahit Erol’da, ”rahmetli kardeşimizi bir kere daha anıyoruz. O Zor günlerin adamıydı. Vatanı, bayrağı ve milleti için çalıştı.Hiç yılmadı. Bana Servet Gürcan tarafından kaleme alınan Ahmet Cevat’ın “ Çırpınırdı Karadeniz “ kitabını hediye etmişti ve benden bir kitap istemişti. Ben kitabı Azerbaycan’dan bulup getirdim fakat o rabbine kavuşmuştu.Şimdi bu kitapları ailesine hediye ediyorum. Yaver kardeşimize de Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu. Kuran-ı Kerim okuduktan sonra fatiha verildi. Daha sonra anma toplantısına gelenler ağabeyi Serdar Ünsal ve kardeşi Hüseyin Ünsal'a başsağlığında bulundular.

       Yaver Ünsal'ın ağabeyi Serdar Ünsal'ı Azerbaycan'dan da 1991-92 yıllarında dost olduğu arkadaşları da arayarak baş sağlığı dilediler onu unutmadıklarını dile getirdiler. Yaver Ünsal, Dağlık Karabağ Savaşı süresince Azerbaycan’a, Nahçıvan’a gereken desteği vermiş, gönüllüleri cephe hattına göndermişti. Türk dünyası için elinden geleni sonuna kadar yapmıştı.. 

           Yaver Ünsal 16 yıl önce 20 Kasım 1997 yılında Taşburun yakınlarında geçirmiş olduğu trafik kazasında hayatını kayıp etmişti. Yaver Ünsal yıllarca Iğdır da terörün kol gezdiği en zor dönemlerde MHP il başkanlığı yapmış Iğdır da birlik ve beraberliğin sağlanmasında büyük emeği geçmişti. Yaver Ünsal'ı ölümünün 17. yılında rahmetle anıyoruz

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.