Iğdır Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Kurs Faaliyetleri Devam Ediyor

Tarih : 2014-12-17 / Kategori : Genel Haber

Iğdır Rehberlik Ve Araştırma Merkezi Kurs Faaliyetleri Devam Ediyor

      Iğdır ‘da görev yapan Rehber Öğretmenlere Rehberlik ve Araştırma Merkezi  Tarafından ‘’Psikososyal  Okul  Projesi’’ Çalışması  kapsamında kurs faaliyeti düzenlendi.

 

              Rehberlik ve Araştırma Merkezi  Müdürü Hüseyin Işık, ”Milli Eğitim Müdürümüz  Hakan Cirit’in direktifleri doğrultusunda  Iğdır ‘da Öğrencilerimizin yaşayabileceği olası bir Travmatik Olay Karşısında (Deprem, sel  vb  doğal felaketler, Kazalar, Taciz gibi)öğrencilerimize, Öğretmenlerimize  ve velilerimize yardımcı  olabilmek için Rehber Öğretmenlerimiz  bilgilendirilerek  sertifikalarını almışlardır.” dedi.

              Psikososyal  Okul Projesinin  17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’da Ülkeyi  sarsan depremlerden  sonra MEB/UNICEF  ortaklığı ile  geliştirildiğini belirten Işık, ”İlimizde görev  yapan Rehber Öğretmenler Özlem Mızrak ve  Zeynep Duman   tarafından Seminerler gerçekleştirilmiştir. Kendilerine teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.

   Seminere katılan rehber öğretmenler, verilen bilgilerin çok faydalı olduğunu ifade ederek, küçük ve büyük ölçekli sorunların çözümünde izlenecek yöntemler konusunda verimli bir çalışma olduğunu söylediler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.