'Kobani Eylemcileri’ne 647 Yıl Hapis İstemi

Tarih : 2014-12-17 / Kategori : Genel Haber

'Kobani Eylemcileri’ne 647 Yıl Hapis İstemi

              Iğdır'da, IŞİD bahanesiyle düzenlenen izinsiz gösterilere katılan ve gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 20 kişi hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.

 

             "Terör örgütü üyeliği, polise mukavemet, özel mülkle, kamu malına zarar verme ve gösteri kanununa muhalefetten" yargılanacak olan sanıklar hakkında toplamda 647 yıl hapis cezası isteniyor. 

Cumhuriyet Savcılığı tarafından hazırlanan iddianame, Iğdır Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

İddianamede, 9 Ekim'de Kobani'de meydana gelen gelişmeleri protesto etmek amacıyla Demokratik Bölgeler Partisi önünde yapılan basın açıklamasının ardından 80 kişilik grubun, yasa dışı sloganlar atarak yürüyüşe geçtikleri belirtildi. 

Gösterici grubun, Cumhuriyet Mahallesi Karadeniz Sokak'ta polise taşlı saldırıda bulunduğu ifade edilen iddianamede, olaylara ilişkin görüntülerde çok sayıda kişinin tespit edildiği aktarıldı. 

İncelenen görüntülerin ardından tespit edilen 20 kişinin, emniyet ekiplerince gözaltına alındığı kaydedilen iddianamede, bu kişilerin çıkarıldığı mahkemece tutuklandığı anımsatıldı. 

Sanıklardan 3'ü için terör örgütü üyeliği, polise mukavemet, özel mülke, kamu malına zarar ve gösteri kanununa muhalefetten 40'ar olmak üzere toplamda 120 yıl, diğer sanıklar için de 31'er yıl hapis cezası istenildi.

Tutuklu yargılanacak sanıklar için istenilen hapis cezası toplamda 647 yıla ulaşmış oldu. 

İddianameye ilişkin ilk dava, 9 Ocak'ta görülecek. 

Bilindiği üzere, Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı sırasında kentte meydana gelen şiddet olaylarına karışanları bölgedeki MOBESE kameralarını inceleyerek tespit etmiş, bu kapsamda düzenlenen farklı operasyonlarda 20 kişi gözaltına alınmıştı.

Çok sayıda molotofkokteylinin de ele geçirildiği belirtilen operasyonların ardından hakim karşısına çıkan zanlılar, tutuklanarak Iğdır Kapalı Cezaevine gönderilmişti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.