Iğdır’da 11 tahliye

Tarih : 2015-01-12 / Kategori : Genel Haber

Iğdır’da 11 tahliye

         Iğdır’da IŞİD’ın Kobanê’de gerçekleştirdiği katliamı kınadıkları için tutuklanan 11 kişi tahliye edilirken 2 kişinin ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.

 

         Iğdır’da 7-8-9 Ekim 2014 tarihinde IŞİD’ın Kobanê’ye yönelik saldırılarını kınamak amacıyla yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle tutuklanarak Erzurum H-Tipi Cezaevi’ne gönderilen 13 kişi bugün Iğdır Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi’nde davası gerçekleştirildi.

           Örgüt üyeliği ve kamu malına zarar vermek suçundan yargılanan davada Sinan K., Ramazan R., Mehmet E., Tevfik E., Ömer S., Erşan B., Fırat B., Suat İ., Kenan D., Agit Y. ile Çetin Y. adlı kişiler serbest bırakılırken, Nevruz A. Ş. ile E. Selam Z.’nin ise tutukluluk haline karar verildi.

             Tahliye edilen sanıkların davasına bakan Av. Mehmet Adıyaman, tutuklu sanıkların suçlarının hukuki  dayanağı olmadığını belirterek “Sanıkların suçlarının hukuki dayanağı yoktur. Tutukluluk hallerinin devamına karar verilen diğer 2 tutuklu arkadaşların da hukuki durumlarının tahliye olanlardan farkı yoktur” dedi. IŞİD’e yönelik eylem düzenleyen grup çevredeki esnafın camlarını kırmış ve Iğdırda yaşanan sükuneti bozmuşlardı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası