Türkmenlere yardım eli Iğdır'dan uzandı

Tarih : 2015-01-25 / Kategori : Genel Haber

Türkmenlere yardım eli Iğdır'dan uzandı

         Ankara'da zor şartlar altında yaşam mücadelesi veren Türkmen ailelerine Iğdır gençliği sahip çıktı.

 

         Iğdır'lı gençler bir araya gelerek oluşturdukları komite ile Suriye'de, Işid zulmünden kaçıp Türkiye'ye sığınan 174 Türkmen aileyi Iğdır'a getirip sahiplenerek barınmalarına öncülük ediyorlar.

         Gençler kendi aralarında yaptıkları çalışma ile bir komite oluşturmuş, komite başkanlığına Bayram Çetinkaya, üyeliği ise Çağrı Keskin ile Yusuf Akay getirilmiş ve Vali yolunda yardım çadır kurarak resmi olarak yardım toplamaya başlamışlardır.  

         Valilik yolunda kurulan yardım çadırını Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, İl Genel Meclis Üyesi Cabbar Şıktaş ve Abbas Akdan ziyaret ettiler.

         Türkmen ailelerine el uzatan, bu özveriyi gösteren gençlerimizi kutluyoruz. Sokakta, spor salonlarında yaşama tutunmaya çalışan Türkmen ailelerini Iğdır'a getirip, barınmalarına olanak sağlamaya çalışan gençlerimizin bu insani yardım düşünceleri desteklenmeli, halkımızın bu konuya duyarlılık göstermesi arzulanmaktadır.

         Konuyla alakalı bir açıklama yapan İl Genel Meclis Üyesi Cabbar Şıktaş: "Esad halkına zulmediyor diye yaygara koparanlara şunu söylemek istiyorum. Saddam Halepçe'de binlerce Kürt'ü katletti, zulmetti. Kürtler kaçıp Türkiye'ye sığındı. Ortada net bir fili durum vardı. Esad ülkesinde halkına zulmetti de neden bu güne kadar Türkiye'ye kaçıp sığınan olmadı?  Esad rejimini yıkmak isteyenler  bu algıyı oluşturup mezhep ekseninde taraftar toplamaya çalışıyorlardı. Nitekim topladılar da. Bu gün ülkemize sığınmak zorunda kalan 3 milyonun üzerindeki Suriyeli Esad'dan kaçıp sığınmamıştır. Işid, El Nusra, El Kaide terör örgütünden kaçmış ve ülkemize sığınmışlardır. Şu an Ankara'da bulunan 174 kişi de aynı kaderi paylaşmaktadır. Gençlerimizi bu duyarlı davranışlarından ötürü kutluyorum." dedi. 

Facebook Beğenenler

  1. MEHMET ÇETİNKAYA 2015-01-26 10:06:29

    Cabbar Bey, Sizden hem İl Genel Meclisi Üyesi olarak, hem de gazeteci olarak daha çok Türkmen kardeşimizin Iğdır'a gelmesi için bir organize atılım başlatmanızı bekliyoruz. Öyle 170-180 kişi ile sınırlı kalınmamalıdır. Iğdır binlerce Türkmen'i Tarım sektöründe istihdam edebilir. Yeter ki köy köy dağılım işi sağlıklı yapılsın. Size çok iş düşüyor. kolları sıvayın artık. Ayrıca yardım kampanyası başlatan gençleri de kutluyorum. selam ve sevgiler..<br />MEHMET ÇETİNKAYA<br />ANKARA

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.