Tekstil İşçileri İşimizi Geri İstiyoruz

Tarih : 2015-03-09 / Kategori : Genel Haber

Tekstil İşçileri  İşimizi Geri İstiyoruz

    Iğdır’da, bazı arkadaşlarının iş bırakma eylemi nedeniyle üretimi durdurulan tekstil fabrikasında çalışan  işçiler fabrikanın 6 gün kapalı kalmasından dolayı  işsiz kalma korkusu sardı. 

 

        Iğdır’da,  250 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikasında işçilerden 15 kişinin öncülüke yapmasıyla başlayan 60 kişi  iş yerlerinin bazı koşullarını bahane göstererek iş bırakma eylemine gitti.

        1 haftadır faaliyeti duran tekstil firmasında imalat yapılmadığından dolayı üretim Fabrikanın İzmir’deki merkezinde devam etmeye başladı.

         Iğdır’da üretim durduğundan kapatılma ile karşı karşıya gelen fabrikanın 235 işçisi, işyerinin kapatılmaması için teksti fabrikasının önünde basın açıklaması düzenleyerek, işyerlerinin biran önce açılmasını istediler.

         Tekstil Mühendisi Hatice Akkuş, bu fabrikada yaklaşık 250 işçinin çalıştığını, 15 işçinin bir hafta önce işyerinin bazı şartlarını bahane göstererek iş bıraktığından dolayı bir haftadır işletmenin imalat yapamadığını söyledi. Bütün işçi arkadaşlarının işletmenin şartlarından memnun olduğunu ifade eden Akkuş, “Yanlız 15 arkadaşımız çalışmamızı provoke ediyor. Bunların girişimi ile diğer bazı arkadaşlarımızda bunları destekledi. Sayı 60’a çıktı. Daha sonra diğer arkadaşlarımız pişman olup şu anda yanımızda yer alıyorlar. Biz 235 çalışan olarak işletmemizden memnunuz. Burada bulunma sebebimiz işletmemize sahip çıkmaktır” dedi.

         “ IĞDIR İŞSİZLİĞİN EN AĞIR OLDUĞU BÖLGEDE YER ALIYOR”

            Burası olmasa Iğdır’da başak çalışacak yer olmadığını savunan Akkuş, “Maalesef Iğdır Kars, Ardahan, Ağrı işsizliği oranının en fazla olan illeri arasında. Bizde burada kapanma derecesine gelmiş fabrikamızın sahip çıkmak ve iş yerimizin bir an önce faaliyete başlaması için burayız. Burada her türlü sosyal güvencesi olan işçinin emeğini veren işletmemiz yıpratılmak isteniliyor ” dedi.

  İşletmenin 2012 yılından beri faaliyet gösterdiğini anımsatan İnsan Kaynakları uzmanı Ayşe Ori de, “Burada çalışan çoğu işçimiz tarım işçiydi! Şimdi meslek öğrendiler. Ama burası olmasa başka nerde çalışacaklar? Burası kurumsal bir şirket gibi çalışıyor. Bu fabrikada şu anda üretim durdu. Çünkü elli kişin çalışmaması bir bant sayısı demek; 15 kişi öncülük etti, dışarıya 45 kişi çıktı. Biz imalat firma olduğumuzdan belli bir günde malları teslim edemediğimizden üretim İzmir’de devam etti. Bir bank durduğu için fabrika durdu. Burada her kes ekmek yiyor. Tek isteğimiz fabrikanın açılmasıdır” diye konuştu.

           “EKMEĞİMİZİ GERİ İSTİYORUZ”

             Bu 15 kişi işyerinden tazminat almak için çıktığını savunan Sibel Alagöz ise, ” bir saat fazla çalışmayı bahane ettiler ve bunu basına taşıdılar. Burada herhangi bir yanlış uygulama yoktur. Her şey istediğimiz gibidir, çalışma şartlarından memnunuz. Biz ekmeğimiz geri istiyoruz” dedi.

İşçilerin sloganları ise “Bu provakatörlere teslim olmayacağız BABA’yı geri istiyoruz.” dediler...

Facebook Beğenenler

  1. erkan 2015-03-10 13:50:55

    yani ne yapip yaptiniz sonunda kapatmayı becerdiniz vallah adam halklı izmir götürmüş şimdi işsiz işsiz dolaşin

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.