“Dünyanın En Akıllı İnsanı” Erdal Demirkıran Iğdır Üniversitesinde

Tarih : 2015-03-21 / Kategori : Genel Haber

“Dünyanın En Akıllı İnsanı” Erdal Demirkıran Iğdır Üniversitesinde

         Iğdır Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanlığı’nın düzenlediği “Sen Dünyanın En Akıllı İnsanısın” konulu konferansta Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Erdal Demirkıran, Iğdır Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi. 

 

        Karaağaç Kampüsü Konferans Salonunda düzenlenen ve Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Erdal Demirkıran’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili Prof.Dr. Hasan Bal, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Emin Erdem, Genel Sekreter Ahmet Kızılkurt’un yanı sıra çok sayıda öğrenci yoğun ilgi gösterdi. 

            18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümünde düzenlenen konferansın başında Çanakkale’de şehit olanlar için bir dakikalık saygı duruşu ve akabininde de İstiklal Marşı okundu. Konferansın açılış konuşmasını yapan Öğrenci Konseyi Başkanı Tarık İşeri, Iğdır Üniversitesi’nde yaptıkları çalışmaları anlatan bir konuşma yaptıktan sonra kendilerine her konuda destek olan başta Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz olmak üzere herkese teşekkür etti.

           Öğrenci Konsey Başkanı İşeri’nin konuşmasından sonra başarılı hayat hikâyelerinden örnekler veren Erdal Demirkıran, başarıyı elde etmek için öncelikle kişilerin kendilerinde ‘başarabilirim özgüvenine’ sahip olması gerektiğini söyledi. Yoğun katılımın olduğu konferansta; kişisel gelişim, başarı, motivasyon ve hedef belirleme konularına değinen Demirkıran, nasıl ‘Dünyanın En Akıllı İnsanı’ olduğuna dair ise “Üniversite yıllarımda bir gün fark edilmek istedim ve o gün okula kırmızı bir ceketle gelerek derslere bu ceketle girmeye başladım. Dersimize giren ve beni hiç fark etmeyen hocamıza dersimizde ilk kez el kaldırarak soru sordum ve bu soruma karşı rezil olduğum söylense de ben akıllı olduğuma kendimi inandırdım. Hemen sonrasında elime geçen her kağıda ‘Ben Akıllıyım’, ‘Ben Akıllıyım’ diye yazmaya başladım. Bunu yazdıkça yürüyüşüm bile değişti ve bir notere giderek ‘Dünyanın En Akıllı İnsanı Benim’ diye onaylattım. Hemen bunu babam ve annemle paylaşarak ‘Ben dünyanın en akıllı insanıyım’ dediğimde normal olmadığımı düşünen ailem ertesi gün beni okutmak için eve 4 hoca getirtmişlerdi. Ama ben yine de kendimi akıllı olduğuma inandırdım ve bu şekilde devam ettim.  İş görüşmelerimde ve iş hayatımda da hiçbir tecrübem olmamasına rağmen akıllı olduğumu ısrarlı tavırlarımla ortaya koyarak başarılar elde ettim.  Sizler de başarabileceğinize kendinizi inandırın ve ısrarcı olun. Hedefleriniz daima büyük olsun ve büyük düşünün” şeklinde konuştu.

            “Dünyanın En Akıllı İnsanı” Demirkıran’a konferansın sonunda Öğrenci Konsey Başkanı İşeri bir plaket takdim ederek, kendilerini kırmayıp Iğdır Üniversitesi’ne geldiği için Yazar ve Kişisel Gelişim Uzmanı Erdal Demirkıran’a öğrenci arkadaşları adına teşekkür etti.

Üniversitemiz öğrencilerinin yoğun ilgi gösterdiği Demirkıran, program bitiminde sevenleri için kitap imzaladıktan sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.