Halk Sağlığı Müdürlüğü, haksızlık yapıyor

Tarih : 2015-03-23 / Kategori : Genel Haber

Halk Sağlığı Müdürlüğü, haksızlık yapıyor

              İki ayrı resmi evrak tek sayı numarası 410.39.477 ve ilk teklif 06-03-2015 ikinci teklif 13-03-2015  

 

              Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü genel ihalelerini nasıl ve ne şekilde yapar bilmeyiz. Kurumun kendi işleyişi doğrultusunda olup bitiyordur mutlaka... Ancak Doğrudan alım işlerinde pekte doğru alım yapıyorlar sayılmaz.

                Şöyle ki, uzun zamandır yaptıkları doğrudan alım ihalelerine bizleri davet etmekte, teklif almaktadırlar. Ancak verdikleri teflikler ne hikmetse hiç bizde kalmıyor.

                Halk Sağlığı Müdürlüğünün basılı evrak, broşür vs. talepleriyle alakalı vermiş oldukları tekliflerinin hepsine  düşük fiyat verdik iddiasında değiliz... Ancak düşük fiyat vermiş olmamıza rağmen ne hikmetse bizim fiyatımızdan cüzi miktarlarda düşük fiyat verdi veya verdirildi gerekçesi ile Iğdır'da matbaası olmayan bir firmaya verilmektedir.

                Konuyla alakalı Kurum Müdürü Dr. Timur Yusufoğlu ile yaptığımız telefon konuşmasında durumu kendisine izah etmiş ve Yusufoğlu'da: "Bizim kurumumuzda kesinlikle adam kayırmaca olmaz. Her kimde yaparsa cezasını veririm” demişti.

                Elbette kimse ne kurumuna, ne çalışanına, ne de kendisine bir eleştiri gelsin istemez. Doğrusu bizlerde bu tarz haberleri yayınlamaktan pek haz duymayız. Yani Iğdır Halk Sağlığı Müdürlüğü Satınalma Şube Müdürünün yapmış olduğu keyfi uygulama, adam kayırmaca en son 06.03.2015 tarih ve 410.39.477 sayılı fiyat teklif talepleri ile gerçek niyetini ortaya koymuştur.

                Geçtiğimiz Cuma günü kuruma giden çalışanım görevlilerden vermiş olduğumuz Teklif Mektubunun akıbetini sorar. Aldığı cevap, ihaleyi iptal ettik yeniden ihaleye çıkacağız olur. Bu durum elbette ki kurumun yetkisinde olan bir durumdur. İşi iptal edebilir. Peki madem iptal ettiniz bu durumu belgeleyen bir yazı verin tarafımıza denilir. Aldığı cevap: Yazı veremeyiz. Pazartesi yeniden ihaleye çıkacağız olur. Peki yeniden ihaleye çıkacaktınız zarfları ne diye açtınız? Zarfları açıp sonrasında işi iptal ettik demek art niyetli bir yaklaşım değil midir?

                Peki şimdi ben sorayım. Yukarıda belirttiğim tarih ve sayılı iş kimde kaldı ve niye iptal edildi?

                Yeşil Iğdır Gazetesi Matbaacılık Ltd. Şti. bu işe  3.395 TL. vermiş ve  ihaleye 4 firma  katılmıştı. Teklifler açıldıktan sonra 5. firma dahil edilmek istendi mi?

                Yani eğer ki böylesi küçük işlerde bile adam kayırmaca yaşanıyorsa, demek ki büyük işlerde de kesinlikle adam kayırılıyordur.

                Her şeyden önce  biz rızka inanırız. Rızkımızı Allah verecekse bunun önüne kimse geçemez. Eğer ki bu rızkımızın önüne bir satın alma müdürü veya başka biri de geçerse bunun içinde söylememiz gereken sözümüz varsa söyleriz.

                Ak Parti iktidarının gücünü kullanıp rant sağlayanlar, ya da Ak Partiyi basamak olarak kullandığını düşünenler mutlaka incelenmeli, mutlaka kontrol altına alınmalı ve keyfi muamele içerisinde olanlara hadleri bildirilmelidir.

                İhaleyi  ne için iptal ettiğini açıklamayan, vermiş olduğumuz fiyatı deşifre eden Halk Sağlığı Müdürülüğü, 16-03-2015 Pazartesi günü, 13-03-2015 tarih ve 410.39.477 sayılı bir teklif daha getirdi.

                Bizde Müdürlüğün işlerine yardımcı olmak, istedikleri firmaya işlerini gönül rahatlığı ile vermeleri için şu ibareyi yazıp teklifimizi yolladık.

                "410.39.477 sayı ve 06.03.2015 tarihli teklifimizde vermiş olduğumuz fiyatların bilinçli olarak gösterildiğini bildiğimiz için bu teklifinizin inandırıcılığı olmadığından fiyat vermeyi uygun görmüyoruz." Dedik

                Olayı kamuoyunun takdirine, Mülki idare amirinin dikkatine sunuyoruz.

                Tek sayı, iki ayrı tarih, iki ayrı teklif mektubu. Bu suç ise eğer, umarız sayın Vali, Halk Sağlığı Müdürlüğünün evrakta tahribat ve keyfi muamelesi ile ilgili gereğini yapar.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.