YPJ’Lİ Abay için mevlit verildi

Tarih : 2015-04-15 / Kategori : Genel Haber

YPJ’Lİ Abay için mevlit verildi

        Çadıra Öcalan'ın fotoğrafı,  PKK Bayrağı asıldı.

 

                IĞDIR (DİHA) Muhabiri Reşit Eroğlu'nun haberine göre,  Kobanê’de mayın patlaması sonucu yaşamını yitiren YPJ’li Dilan Abay(Newal) için  Iğdırın Tecirli Köyünde mevlit verildi.

                Daiş (IŞİD) çetelerinin Kobanê’de arkasında bıraktıkları mayınları temizleme esnasında mayın patlaması  sonucu yaşamını yitiren YPJ’li Dilan Abay(Newal) için Iğdır’ın Tecirli Köyündeki aile evinde mevlit  verildi. Mevlit için kurulan çadıra PKK Lideri Abdullah Öcalan ile YPJ’li Abay’ın fotoğrafları asıldı.  Mevlide DBP Iğdır İl eş başkanları Murat Yerlikaya, Zübeyde Kaynar, HDP Iğdır il eş başkanları Cesim  Katar, Dilber Turan, Iğdır Belediye eş başkanları Murat Yikit, Şaziye Önder, Iğdır İl Genel Meclis eş  başkanları A.Kadir Özsular, Dilek Yanardağ’ın yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.          

       Mevlid çadırında konuşan YPJ’li Abay’ın annesi Yeter Abay, daha fazla yüreklerin yanmaması için  savaşın son bulmasını istediğini belirterek” Öncelikle Kobanê’de mücadele veren kızımın yoldaşlarına  selam yolluyorum. Bu savaş artık bitsin. Yeter artık. Daha fazla yüreğimiz yanmasın. Kızımın  ölümünün üstünde 40 gün geçti. Hastayım ve yüreğim yaralıdır” dedi. ‘Ben Kürdüm diyen mücadelesine ve şehidine sahip çıkandır’          

       Baba Mehmet Abay ise, ben Kürdüm diyen herkesin mücadelesine ve şehidine sahip çıkması  gerektiğine dikkat çekerek” Kızım bundan 40 gün önce Kobanê’de şehit düştü. Bu günde kızımın  mevlididir. Kızımın şehit düştüğü günden bu güne kadar tüm halkımıza teşekkür ediyorum. Fazlasıyla  şehidine sahip çıktı. Benim kızım olduğu kadar tüm Kürt halkının şehididir. Başta Önder Apo olmak  üzere tüm şerefli ve onurlu Kürt halkının başı sağ olsun. Buradan tüm Kürt Halkına sesleniyorum. Ben  Kürdüm diyen mücadelesine ve şehidine sahip çıkandır. Bu değerler üzerinde siyaset yapanlar  değildir. Herkes elini vicdanının üzerine bıraksın ona göre hareket etsin” dedi. 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.