Yüz Yıllık Nasihat İle Hayallere Doğru Yolculuk

Tarih : 2015-04-29 / Kategori : Genel Haber

Yüz Yıllık  Nasihat İle  Hayallere Doğru Yolculuk

Iğdır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Nizamettin  TAŞBAĞ  Türk  Hava Yolları ile yaptığı seyahatte, öğrenciler  için planlamış olduğu projeyi hayata geçirdi. 

           Taşbağ, bindiği uçakta “BU SAYFA GEÇİLMEZ” adlı Çanakkale’deki direnişi anlatan tarihsel bilgilerin akıcı bir üslup ve çekici bir görsellikle okuyucuya sunulduğu dergiyi okumaya başlayınca bu çalışmanın daha çok insana nasıl ulaştırılacağına dair yolculuk boyunca kafasında fikir egzersizi yapar.

Her şey, yolculuk bitiminde THY’ye atılan bir mail’le başlar. Mail’i ilgi çekici bulan THY’nin  Nizamettin Taşbağ’a bu fikrinden dolayı teşekkür edişiyle devam eden görüşmeler Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğüyle görüşme neticesinde öğrencilerin bu güzel çalışmayla tanışmasıyla neticelenir.

Toplumumuz, gençlerimiz, öğrencilerimiz adına yapılan bu çalışmanın ayrıntılarını sizler adına Nizamettin Taşbağ’a sorduk.  

        - Sayın Nizamettin TAŞBAĞ  yapmış olduğunuz ve desteklediğiniz birçok proje halkımız tarafından  bilinmekte ve takdirle edilmekte… Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Iğdır Genç Girişimciler Kurulu  Başkanı olarak  öğrencilere sunduğunuz bu  çalışma  nasıl  gelişti ,  bize biraz bahseder misiniz?

         Nizamettin TAŞBAĞ:    Öncelikle şahsım ve Iğdır Genç Girişimciler Kurulu adına sizlere teşekkür ederim. İşlerimiz  gereği  yoğun olarak yurt içi ve yurt dışı seyahatleri yapmaktayım. Genellikle uçakla gerçekleştirdiğim bu seyahatlerin birçoğu tabiatı itibarıyla; buradan, memleketimizden başlamakta… Iğdır’dan seyahatlerimiz uzun sürmekte ve bu uçuşlar esnasında artık bir alışkanlık olarak uçakta bulunan  Skylife dergisine okumaktayım. Derginin Mart  Ayında ki baskısının orta sayfalarında Çanakkale Savaşının  100. Yılı Anısına  basılmış olan Çanakkale de savaşan askerlerin  bulunduğu  resim ve altında “ Bu Sayfa  Geçilmez “ başlığı vardı. 

Çanakkale  Savaşının 100. Yılında “ Farklı milletlerden  gelen  ve ülkeleri için  canını veren bütün  askerleri selamlamadan, güzel ülkemizin  kaderini belirleyen  şehitlerimizi gururla anmadan  bu sayfa geçilmez ... “ diye yazmaktaydı dergide…

Bana, daha önce Çanakkale gezimde “Dur Yolcu  Bilmeden gelip geçtiğin  bu toprak bir devrin battığı yerdir” yazıtında olan tarihi gerçekleri hatırlatmıştı.

- Çanakkale’yle ilgili yazılanlar aslında birçok kitap ve dergide söz konusu. THY’de sizi bunlardan farklı olarak etkileyen ne oldu?

           Nizamettin Taşbağ: Evet, bu tarihsel bilgiler  birçok  dergide mevcut  olabilir.  Ama bir dergi düşünün ki THY’nin hizmet kültürü içerisinde sunulmakta ve uçağa binen  birçok kişi genellikle tam olarak  okumadığı gibi yanında da götürmemektedir. Ayrıca aylık olarak çıkarılan bu dergiler ay sonu toplatılarak  imha edilmektedir. Emek verilen bu çalışmanın bir ay sonra imha edilmesine gönlüm razı değildi.

Spesifik olarak  düşünüldüğünde Çanakkale boğazında yaşanan  zorluklar  ile elde edilen başarılar tarihe altın  harflerle yazılmıştır ancak genç nesil maalesef kültür, tarih gibi konularda ilgi zayıflığı yaşamakta…  Çocuklarımız için bir nebzede olsa bu çalışmayı fırsata çevirebiliriz diye düşündüm. THY’nin Skylife dergisi yayın kurulu ile irtibata geçerek bu dergilerin  yararlı  şekilde kullanılması için  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Iğdır Genç Girişimciler Kurulu olarak Türk Hava Yolları ile ortak proje düzenleyerek öğrencilerle buluşturmayı önerdik  ve önerimizin kendilerini çok  memnun ettiğini bildirerek dergileri tarafımıza ulaştırdılar.

Sonrasında ne yaptınız?

1000 adet imha edilecekken öğrencilerimizde Çanakkale ruhunu oluşturacak dergi elimize geçtiğinde İl Milli Eğitim Müdürümüz ’den randevu talep ederek konuyu ilettik. Tabi onlarda çok memnun oldu. Bize okul tayin ettiler. Dergileri öğrencilerimizle buluşturduk.

Katma değeri yüksek bir mutluluk oluştu. THY, bizler, öğrenciler mutlu olduk. Umarım veliler de mutlu olmuşlardır.

 

         - Yani bir anlamda Çanakkale ruhunu göklerde gezdiren THY’den dergiyi alıp yere indirdiniz.

*Bakın şöyle söyleyeyim: Her insan dünyaya geldiği zaman gelecek ile ilgili hayaller kurar. Bu hayallerin içinde gökyüzünde bulutlarla buluşmak da vardır elbette. Her çocuk; tarlada, köyde, şehirde havalimanının yanından geçerken uçakları seyrederek “bende bir gün uçmak istiyorum veya pilot olmak  istiyorum” diye düşünür.

Bizim bu projemiz bir diğer yönüyle de hayalleri olan, uçaklar hakkında bilgisi bulunmayan, kendi küçük ama hayal dünyası büyük öğrencilere ulaşmak gayesi de gütmekteydi. Bu kapsamda THY ekibinden uçaklar hakkında bilgi verebilecek  pilot ve kabin memuru arkadaşlarımızı  öğrencilerimizle  buluşturma gayesi içerisindeyiz. Bizim toplumumuza karşı sorumluluklarımız, vazifelerimiz var. Elimizden geldiğince çaba sarf edeceğiz.

Teşekkür ederiz.

Biz teşekkür ederiz.

     Skylife  “BU SAYFA GEÇİLMEZ” adlı Çanakkale’deki direnişi anlatan tarihsel dergiyi  Iğdır Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Nizamettin  TAŞBAĞ,  Eğitim ve Liselerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Emrah Güzel Iğdır Merkez ve ilçelerdeki okulları  ziyaret ederek öğrencilere dağıttı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.