İl Genel Meclisi “AKP’nin emeklerimize sahip çıkması etik değildir”

Tarih : 2015-05-22 / Kategori : Genel Haber

İl Genel Meclisi “AKP’nin emeklerimize sahip çıkması etik değildir”

         DBP’li İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular, AKP Iğdır il örgütünün köylere giden hizmetlerini Iğdır’da yapılan mitingde başta Iğdır il başkanı olmak üzere Başbakan Davutoğlu’nun miting alanında kendi hizmetleriymiş gibi göstermesinin etik olmadığını belirtti.

 

       Başbakan Davutoğlu’nun geçtiğimiz günlerde Iğdır’da yapmış olduğu miting konuşmasında köylere giden hizmetleri AKP yönetiminin yapmış gibi göstererek seçim yatırımı olarak orada bulunan kitleye seslenmesine Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular ve meclis üyeleri tepki gösterdi.

         Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan Köyünde yapılan sıcak asfaltlama çalışması esnasında yapılan hizmetler hakkında bilgi veren Iğdır İl Genel Meclis Eş Başkanı A.Kadir Özsular il olarak 2015 yılı programı dâhilinde Iğdır il, ilçe ve merkeze bağlı köylerde yapılacak yol çalışmalarına değinerek “İl genel meclisi olarak 2015 yılında programa aldığımız asfalt çalışmalarına Aralık bölgesinde Hasanhan Köyüyle başlamış bulunmaktayız.  Program dahilinde Iğdır’a bağlı il, ilçe ve belde köylerinde sıcak asfalt ve satıh kaplama çalışmalarımız gerçekleştireceğiz” dedi.

         ‘AKP il örgütü emeklerimize sahip çıkarak rant elde etmeye çalışıyor’

            Özsular, AKP’nin ığdır’da kendilerinin almış olduğu kararlar doğrultusunda yapılan hizmetlerin üzerine konarak seçim yatırımı olarak gösterip siyasi rant elde ettiklerini belirterek ”Bu hizmetlerimiz hakkında açıklamayı kamuoyuyla paylaşmak istedik. Burada bu alınan hizmet kararları Iğdır il genel meclisinin almış olduğu karardır. Ama ne yazık ki hiç ilgisi olmayan bugünkü iktidar partisi AKP etik olmadığı halde bizim bu emeklerimize sahip çıkarak seçim meydanlarında özelikle başbakan Davutoğlu’nun Iğdır’a geldiğinde AKP il başkanının il genel meclisinin kararlarıyla köylere yapılmış ve yapılacak olan hizmetleri sanki kendileri yapmış gibi göstererek bizim emeğimizi hiçe saymak istiyor. 

          Aslında bu etik değildir. Siyaseten de etik ve ahlaki değildir” dedi. ‘İl Genel Meclis üyeleri olarak hiçbir köyümüze hizmette ayrım yapmadık’ Özsular meclis üyeleri ile birlikte seçildikleri günden beri hiçbir ayrım yapmadıklarına dikkat çekerek “Biz meclise seçildiğimiz günden beri meclis üyeleri ile birlikte hiçbir ayrımcılık yapmadık. Biz orada hizmeti esas aldık. Yaptığımız hizmetleri de siyasi amaç güderek yapmadık. Biz özellikle buna dikkat 

ettik. Hizmet gitmeyen yerlerin tespitini yapıp, öncelikli hizmete muhtaç köylere hizmet götürdük, 

götüreceğiz. Bunu yaparken de bu Azeri köyümüz, ya da Kürt köyümü ayrımı yapmadık” dedi.

 

‘AKP İl örgütü çıkıp hizmetleri kendilerinin götürdüğünü ispat etsin’

Özsular son olarak bu hizmetleri kendi hizmetleri gibi gösteren AKP ve yönetiminin ıspat yoluna gitmesini istediklerini belirterek “Maalesef il başkanı olmak üzere AKP iktidarı ve özel idare yönetimi son dönemlerde sanki onların almış olduğu bir karardır, ya da AKP’nin seçim yatırımları yapmış gibi basını ve kamuoyunu yanıltmaları etik değildir. Biz bundan rahatsızız. Burada halkımız bunu çok iyi bilsin alınan hizmet kararlarının altında il genel meclis üyelerimizin imzaları vardır. Bizler bunlara 

imza atmadığımız sürece AKP ve yandaşları kendi başına hizmet götüremez. Bu köylere hizmet bizim 

almış olduğumuz kararlar doğrultusunda gidiyor. 

Bunun aksini ispat eden varsa çıksınlar meydanlarda 

ispat etsinler” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.