Kaçak Avlanma Yapan Avcılara Para Cezası Yasal Avcı Olmak İsteyenlere Kurs

Tarih : 2012-09-27 / Kategori : Gündem

Kaçak Avlanma Yapan Avcılara Para Cezası Yasal Avcı Olmak İsteyenlere Kurs

Iğdır’da Av sezonunun açılmasından sonra Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğüne bağlı Av ve Yaban hayatı koruma ekiplerince yapılan denetimler sonucunda belgesiz olarak Kaçak avlama yapan 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanununa ve 2012-2013 Merkez Av Komisyonu kararlarına muhalefet eden   11 avcıya 3922 TL. İdari para cezası kesildi.

Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlünden yapılan yazılı açıklamada ”Av sahalarında diğer İllerden gelecek olan takviye Av Koruma ekiplerince denetimler artırılarak süreceği, Av merakı olan fakat sertifikası olmayan avcı adaylarının zor durumda kalmaması için, Yasal Avcı olmaları ve kanunen Avlanma pulu alarak avlanabilmeleri için Avcı Eğitimi ve Avcılık Belgesi Verilmesi Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik kapsamında, avcı eğitim katılarak Sekiz gün sürecek 34 saatlik kursa katılmaları ve sertifika almaları gerekmektedir” belirtildi.
Avcılık Kursuna katılmayan hiçbir Avcının Avlanma belgesi ve pulu alamayacağı belirtilen açıklamada ”kaçak avlanmaları halinde, idari para (50 TL ile 20.237 TL) ve avladıkları hayvan başına tazminat (60 bin ile 80 TL) para cezası uygulanacaktır. Bu duruma maruz kalmak istemeyen Avcılık kursuna katılarak yasal olarak avlanmak isteyen avcılarımızın 2 Ekim 2012 tarihine kadar Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğümüze ya da Halk Eğitim Merkezimize baş vurarak gerekli evrakları tamamlayarak baş vurmaları gerekmektedir. “ görüşüne yer verildi.
Başvuru için 2 adet renkli vesikalık fotoğraf (son bir yıl içinde çekilmiş olmalıdır),
Nüfus cüzdanının Fotokopisi, Savcılık sabıka kaydı, Sağlık ocağından sağlık raporu,
T.C Ziraat Bankası Orman ve Su İşleri Bakanlık Döner Sermaye TR35 0001 000150 287 169 84 5001 nolu hesabına yatırılacak.  2012 yılı Avcı Eğitimi Kurs Ücreti 86,55   (Seksen Altı Lira Ellibeş Kuruş)  TL   kurs ücreti. İsteniyor.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.