MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Menfezlere PKK Tarafından Yerleştirilen Bombaları Sordu

Tarih : 2012-09-28 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Menfezlere PKK Tarafından Yerleştirilen Bombaları Sordu

Milliyetçi Hareket Partisi’nin Iğdır Milletvekili, Stratejist Sinan OĞAN, İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN tarafından cevaplanması istemiyle verdiği bir soru önergesiyle PKK’nın son dönemde karayollarındaki menfezlere koyduğu bombaları patlatması sonucunda asker ve polislerimizin şehit edildiğini, ayrıca vatandaşlarımızın hayatını kaybettiğini ve yaralandığını belirterek, buna karşı neden herhangi bir önlemin alınmadığını sordu.

Terör sorunuyla ilgili uzun yıllardır çalışmalar yapan OĞAN, artan terör olayları üzerine de titizlikle eğiliyor. Son birkaç yıldır gerek medyadaki programlarda ve gerekse de TÜRKSAM’daki analizlerinde terörle mücadelede çözüm önerileri sunan son olarak da menfezleri gündeme getirdi.
Soru önergesinde, 18 Ekim 2012 tarihinde Bitlis'in Güroymak ilçesinde, 4 Haziran ve 28 Temmuz 2012 tarihinde Diyarbakır'ın Lice ilçesinde, 10 Temmuz 2012 tarihinde Bitlis'in Tatvan-Van karayolunun Yoncabaşı köyü yakınlarında menfezlere koyulan bombaların patlatılması sonucu birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği ya da yaralandığı eylemleri örnek gösteren OĞAN, “Terör saldırılarında kullanılan bu yönteme birden fazla ve çeşitli yerlerde başvurulmasına rağmen neden gerekli önlem alınmamıştır?” diye sordu. Bundan başka Sinan OĞAN, menfezlerin gerekirse kapatılmasını veya menfezleri ikame edebilecek alternatif bir çözüm önerisinin varlığını, bu tarz eylemlerin önüne geçebilmek için herhangi bir projenin olup olmadığı ile ilgili soruları da Bakan ŞAHİN’e yöneltti.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası