İL ÇEVRE VE ORMAN MÜDÜRÜ TANER TAZEGÜN "TEMİZ HAVA İSTİYORSAK LÜTFEN LASTİKLERİ YAKMAYALIM"

Tarih : 2008-02-08 / Kategori : Genel Haber

 İl Çevre ve Orman Müdürü Taner Tazegün, son günlerde vatandaşların ısınma amaçlı ve keyfi olarak lastik yaktığının görüldüğünü, yakılan lastiklerinde havayı kirlettiğini belirterek vatandaşların bu konuda  duyarlı olmalarını istedi.
 

 Tazegün yaptığı yazılı açıklamada: " İlimiz coğrafik konum olarak çanak şeklinde olması nedeniyle rüzgarın olmadığı, karın veya yağmurun yağmadığı kış günlerinde kalorifer ve soba bacalarından çıkan duman ile çok çabuk kirlenmekte ve kirli bir hava ortamı oluşarak yine bu havayı bizler solumaktayız." dedi.
 Bu sağlıksız hava kirlili ğinin yanında yasak olduğu bilindiği halde ısrarla birileri atık lastikleri yakarak  soluduğumuz havayı daha çok kirlettiklerini belirten Tazegün şunları kaydetti: “Bu konuda halkımıza da sorumluluk düşmektedir. Özellikle lastik yakanları uyarmak zorundayız gerekirse İl Çevre ve Orman Müdürlüğümüzün 181 nolu hattına, Belediyeye, polise veya jandarmaya  bilgi vermeliyiz. Çünkü kirlenen bu havayı yine bizler solumaktayız. O zaman havayı kirletenlere karşıda sorumluluğumuz gereği uyarıda bulunmak, temiz bir hava istiyorsak   görevimizin bilin cinde olmalıyız ve gerekli ikazı yapmalıyız. Daha temiz bir hava için el ele verelim havayı kirletenleri uyaralım." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.