İranlı Turistlerden Sonra Ermeni Turistlerde Iğdır'a Gezmeye Geldiler

Tarih : 2012-09-28 / Kategori : Gündem

İranlı Turistlerden Sonra Ermeni Turistlerde Iğdır'a Gezmeye Geldiler

Son günlerde Iğdır’a gelen İranlı Turist sayısında görülen artış Kentte önemli ölçüde ekonomik canlılık yaratmaktadır.

Şimdide  Ermenistan'dan Iğdır'a gelen 11 kişilik gurup şehir merkezi Zübeyde Hanım Bulvarında bulunan açık alanda dolaşıp alışveriş yaptılar.
Ermenistan'dan geldiklerini söyleyen 70 yaşındaki kafile Başkanı İlyas Sergei “11 kişilik gurup olarak Gürcistan üzerinden Ardahan, Kars'ı gezerek Iğdır'a geldik, buradan Ata, Babalarımızın yaşadığı Van ve Muş illerine gideceğiz” dedi.
Bir Ermeni ise “hepimiz insanız geziyoruz. Iğdır’da Ermeni var mı? Ağrı dağını yakından gezdik gördük. Şimdi de Van'a Akdamar kilisesini ziyarete gideceğiz" şeklinde konuştu.
Yaşları 60 ile 70 arasında değişen Ermeni Turistler Iğdır’dan ayrıldılar.

Facebook Beğenenler

  1. serhat salam 2012-09-30 13:16:34

    hiç hayıra alamet değil,<br />tarihi beyaz sayfalardan ,değiştirebilirsiniz veya silebilirsiniz ama hafızalardan asla silemezsiniz.<br />ığdırda cumhuriyetin ilk yıllarında veya osmanlının dağılma yıllarında ve azerbaycan karabağında neler yaşandı, bunu halkımıza çok iyi anlatmalıyız belkide ilkokul çocuklarımıza bu yörelere bir gezi dahi yaptırmalıyız bu tarihi hatıralarımızda canlı tutmak adına ve bölgenin bu zamana gelmesinde yaşanılan anıları ve acıları tekrar hatırlatmalıyız.BUNLARI NEDEN Mİ YAZIYORUM HAFIZALARIMIZI VE ANILARIMIZI BİR KAÇ WASHINGTON DOLLARINA SATMAMAK İÇİN ,SEMPATİ AVCILARININ ÖNÜNE GEÇMEK İÇİN ŞİMNDİ BİRİLERİ NE YAZIK Kİ BUNU YAPIYOR,AMAN IĞDIRIM DİKKATLİ OL

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.