IĞDIR DENETİMLİ SERBESTLİK VE YARDIM MERKEZİ ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜNDEN

Tarih : 2008-02-08 / Kategori : Genel Haber

İLİMİZDE İLK UYGULAMA OLAN KONUTTA İNFAZ CEZASINA DENETİM.
      Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğünce, mahkemece hakkında yaşı dikkate alınarak konutta infaz cezası verilen ve halk arasında Erbakan cezası olarak da tabir edilen 89 yaşındaki Hükümlü A. K'nin konutta infaz cezasına başlandı.  
  

Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürü
Resul Emrah Bilgin ve beraberindeki Uzman Psikolog Derya Bora Oğuztürk ve Denetleme Memurları Nesip Tekay, Fuat Şeran ve İrem Türkan, Hükümlü A. K'nin ilimiz Yüzbaşılar Köyü'nde bulunan konutuna gelerek ziyaret ve denetimini yaparak,
Hükümlü A. K'ye ceza süresi boyunca konuttan ayrılmaması gerektiğini, geçerli bir mazereti olmadığı halde konutunu terk etmesinin kolluk veya Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü tarafından tespiti halinde, mahkemece hakkında verilen cezanın baştan itibaren ceza infaz kurumunda (cezaevinde) çektirileceğini söylediler.
      Ayrıca, Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezi Şube Müdürlüğü personeli, Hükümlü A. K'ye herhangi bir ihtiyacının olup olmadığını sordular ve Hükümlü A. K ise tüm perso nele teşekkür ederek herhangi bir ihtiya cının olmadığını, bir an önce cezasını bitirmek istediğini belirtti.
     Konutta infaz cezası olarak bilinen halk arasında da tabiri Erbakan  infaz cezası Kadın veya altmışbeş yaşını bitirmiş kişilerin mahkûm oldukları altı ay,  Yetmiş yaşını bitirmiş kişilerin mahkûm oldukları  bir yıl, Yetmişbeş yaşını bitirmiş kişilerin mahkûm oldukları üç yıl, veya daha az süreli hapis cezasının konutunda çektirilmesine hükmü veren mahkemece veya hükümlü başka bir yerde bulunuyorsa o yerde bulunan aynı derecedeki mahkemece karar verilebilmektedir.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.