CAM SÜSLEME VE RESİM YAPMA ATÖLYESİ TÖRENLE AÇILDI

Tarih : 2008-02-08 / Kategori : Genel Haber

     Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı'nın girişimleri ile ilimizde eksikliği duyulan Cam Sanatı ve Cam Tasarımı, Süsleme Eğitim Atölyesi açıldı. Iğdır Sosyal  yardımlaşma vakfı ve il özel idaresinin destekleri ile kurulan Cam Sanatı ve Cam Tasarımı, Süsleme Eğitim Atölyesinde 16 kişi istihdam edi lerek hem meslek öğrenmeleri hem de para kazanmaları sağlanıyor. 

 Açılışı 1. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa    Canatan'la birlikte  yapan  İlimiz Valisi S.Saffet Karahisarlı, yaptığı konuşmada "Iğdır'da büyük  bir eksikliği görülen cam süslemeciliği atöl yesini kurduk. Burada sosyal güvencesi olmayan maddi durumu yetersiz olan bayanlara iş sahası oluşturmak ve meslek sahibi yapmayı amaçladık, bundada başarılı olduk, elde edilen cam ürünleri ileride Nahcıvan'a, İran'a ihraçta edebiliriz. İş adamlarımızdan sipariş bekliyoruz. 60 milyara mal oldu. İsteyen bu ürünlerden alabilir resmini cama işletebilir" dedi.
 Açılışı, Iğdır Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Küçük, Emniyet Müdürü Yusuf  Çalkavur, Vali Yardımcıları Mitat Gözen, Tuğba İnan, İl Genel Meclis Başkanı İdris Akkuş,   İl Özel İdare Sekreteri    Ferhat Akkuş, Doğubeyazıt    Kaymakamı Cemalettin Demircioğlu, Iğdır ve Ağrı Ticaret ve sanayi odası başkanları, daire müdürleri, iş adamları katıldılar.  Iğdır Valisi S.Saffet Karahisarlı, 1..Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Canatan’a Atatürk resimli ismi yazılı    altın yaldız kaplamalı bir tabak hediye etti. Canatan da "Çok güzel bir hediye ömür boyu saklayacağım" dedi.
 Açılışa katılan herkese günün anısına atölyede yapılmış birer hediye verildi. Cam sanatı ve Cam Tasarımı, Süsleme eğitim atölyesin de görevlendirilmek üzere 5 Halk eğitim merkezi bünyesinde çalışan usta öğretici İstanbulda 3 aylık eğitimden geçtikten sonra  atölyede görevlendirildiler. 4 tanesi bedensel engelli olmak üzere 16 kursiyer günlük  7.5 YTL karşılığı hem meslek öğreni yorlar hemde para kazanıyorlar. Cama desen ve şekil veren genç kızlar yaldızlı, 24 ayar altın ve gümüş kaplama olarak tabak, bardak ve cam eşyası yapabiliyorlar. 5 aydan beri faaliyette olan atölyede yapılan işlerin yakında bir satış mağazasında satışa sunulacağı belirtildi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası