Iğdır'da, "Tarım ve İnsan" Konulu Fotoğraf Sergisi

Tarih : 2012-10-10 / Kategori : Kültür & Sanat

Iğdır'da,

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl 3’ncüsü düzenlenen “Tarım ve İnsan” konulu fotoğraf sergisi Iğdır’da açıldı.

Vali Ahmet Pek, Iğdır Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nde açılışı yapılan sergide, “tarımla çalışan insanların duygularının, emeklerinin, sevinçlerinin ve mutluluklarının yansıtıldığını söyledi. Pek, 70 ilden 477 fotoğrafçının 2 bin 61 fotoğrafla yarışmaya katıldığını 1, 2 ve 3’üncü olan fotoğrafın PTT tarafından pul olarak bastırılacağını ifade etti.
Iğdır, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Eraslan konuşmasında şunları söyledi; farklı aktivitelerde hizmet vermekten dolayı mutlu olduklarını ve 3. Tarım ve İnsan Konulu Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafları, Iğdır İlimizde fotoğraf sevenlerin beğenisine sunmaktan mutluluk duymaktayız. Bu yıl yarışmaya 70 ilden 477 fotoğraf sever birbirinden güzel 2 bin 61 fotoğrafla katılmışlardır. Yarışmaya katılan fotoğraflar , Türkiye genelinde bütün illerde Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüklerinin koordinatörlüğünde sergilenmektedir. En genç katılımcı 8, en yaşlı katılımcının ise 83 yaşında olması herkese sanatın yaşı olmaz dedirtmiştir. Bu fotoğraflar Türkiye genelinde büyük ilgi ve beğeni görmüştür. Yarışmada ödül alan 4 fotoğrafı Türkiye’de Tarım ve İnsan anma pulu adı altında PTT Genel Müdürlüğü tarafından 1 milyon adet basılarak kullanıma sunulmuş ve koleksiyon değeri kazandırılmıştır. Ödüllü fotoğraflarımızın artık her yıl anma pulu olarak basılacak olması bizi ayrıca mutlu etmiştir. Tarımsal Faaliyetlerdeki gelişme, değişim ve dönüşüm daha önce olduğu gibi günümüzde de Edebiyatımızdan müziğimize, sanatın her alanını etkilemektedir. Dünyanın hızla değiştiğini ve tarihin her an yeniden yazıldığını göz önüne aldığımızda bu gelişim bizleri son derece mutlu etmektedir.
Tarıma olan ilgiyi artırmak , toprağın ve tarımın önemi konusunda sosyal ve bireysel duyarlılığı geliştirmek amacıyla ulusal çapta Bakanlığımız tarafından düzenlenen Tarım ve İnsan konulu 3 . Ulusal Fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sergilendiği , bu tür yarışmaların önümüzdeki yıllarda da düzenleneceğini, bu nedenle resim çekmeye ilgisi olanların tarımla ilgili resimleri çekerek yarışmaya katılmalarının yararlı olacağını belirtti.
Toplumun her kesimine tarımın önemini kavratmak, hayatımızdaki yeri hususunda toplumsal bilinç oluşturarak duyarlılığı arttırmak, tarım sektöründe çalışanları kültürel aktivitelerle buluşturarak motivasyonlarını yükseltmek, insanların dikkatini tarıma çekmek amacıyla gerçekleştirilen serginin Iğdır’da da tarım için faydalı sonuçlar doğurması amaçlanmaktadır. “şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.