DAĞCILARIMIZ DAMAVENT'DEN DÖNDÜ

Tarih : 2008-02-09 / Kategori : Genel Haber

      30 Ocak Çarşamba günü Damavent Tırmanışı için İran'a giden dağcılarımız ilimize döndüler.
     Tırmanışa ilimiz dağcıları Murat Kılıçlı ile Zafer Gürel katılmışlardır.
 Tırmanış hakkında bilgi veren Zafer Gürel 2 Şubat tarihinde Kuzey Tahran'daki 4200 m'lik Toçel Dağına İranlı Dağcı Rıza Mahmudi Liderliğinde İran'lı dağcılar Meysem, Cemal, Suheyla ve Behnam ile birlikte güneşli bir havada zirve yaptıklarını söyledi.

Gürel “inerken 23 yıl önce Ağrı dağına zirve yapan İlk İran'lı dağcı olan Şeyhi ile tanışıp sohbet etme imkânını bulduklarını, aynı dağcının 1998'de Himalayalar da bulunan Gaşeburm 2'ye (8037 m) zirve yaptığını öğrendim.” dedi.
 Damavent tırmanışını değerlendiren Murat Kılıçlı “4 Şubat pazartesi günü Türkiye saati ile 04.30'da Tahran'ın kuzey doğusunda olan 5671 m'lik Damavent dağına doğru hareket ettiklerini, tırmanışa 08.30'da dağın eteğinde bulunan Pullur beldesine yakın bir noktadan Rıza Mahmudi Liderliğinde tırmanışa geçildiğini” bildirdi.
   Kılıçlı “18 Ocak tarihinden itibaren bütün dağcıların zirve yapamadan döndüğünü, bu dağcıların içerisinde 6 kişilik Türkiyeli dağcı gurubunun da olduğunu bölge dağcılarından Dağ evi sorumlusu Ağayı Hasan'dan öğrendiklerini ve kendinizi tehlikeye atmayın uyarısında bulundu.
Kılıçlı, Yoğun kar yağışı altında altı buçuk saatlik bir yürüyüşle 3200 m'de bulunan Amanevine sığınarak oraya çadır kurup sabahladıklarını ve 4 şubat Salı sabahı 06:30'da inişe geçtiklerini yoğun kar yağışı ve sis nedeniyle üç buçuk saatlik bir yürüyüşle ayrı bir rotadan geriye döndüklerini söyledi.
     Dağcılarımız, 6 Şubat Çarşamba günü ilimize dönmüşlerdir ve Haziran ayının sonunda Damavent Dağına Yaz Tırmanışı Planlamaktadırlar.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.