Iğdır Emniyet Müdürlüğünden Kurban Hırsızlık ve Dolandırıcılığı Uyarısı

Tarih : 2012-10-15 / Kategori : Duyurular

Iğdır Emniyet Müdürlüğünden Kurban Hırsızlık ve Dolandırıcılığı Uyarısı

Iğdır Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Kurban bayramı öncesi vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

 

İbrahim Karadağ, “Iğdır Emniyet Müdürlüğü olarak yaklaşan Kurban Bayramında Besicilik yapan vatandaşların satacakları kurbanlar ile kurban alacak ve satacak vatandaşların, hırsız ve dolandırıcılara karşı korunmaları amacıyla gece gündüz olaylar olmadan önce önlenmesi asıl hedefimiz olduğundan var gücümüzle çalışmakla birlikte vatandaşlarımızın söz konusu olaylara yönelik bilgilendirme çalışmalarına olumlu yönde katkı sağlayacaktır.” dedi.  Müdür Karadağ alınacak tedbirler konusunda şunları söyledi; “Kurban alım ve satımları  belediyelerce hazırlanan noktalardan yapılmalıdır.  Dolandırıcılar genellikle ilk alışverişlerini güven vermek amacıyla herhangi bir sorun olmadan yapmaktadırlar. Bu nedenle ikinci veya diğer alışverişlerde de dikkatli ve duyarlı olunuz.
Hayvanlarınızı almaya gelen şahısların sizlerle yaptığı pazarlık görüşmelerinde yanınızda yardım alacağınız bir kişinin bulunmasına dikkat ediniz.

Olayın içinde olmadığınız halde bilginiz dışında alım ve satım işinin içinde kullanılabileceğinizi unutmayınız.
Hayvanlarınıza yüksek değer vererek satın almak isteyenlere şüphe ile yaklaşınız.
Paraların sahte olabileceği hususunu her zaman göz önünde bulundurunuz.Şüphelendiğiniz durumlarda banka veya döviz büroları aracılığı ile kontrol ettiriniz.
Değerinin altında hayvan satmak isteyenlere de şüphe ile yaklaşınız.
Paralarınızı elden vermek yerine bankadan havale ediniz.
Alışveriş yaptığınız kişilerin telefon numaraları, kimlik ve  adres bilgilerini not alınız.
Toplu sevkiyatlarda araç plakalarını not almayı unutmayınız.
Satın almış olduğunuz kurbanlıkları mutlaka korunaklı bir yerde kontrollü olarak muhafaza ediniz.
Unutulmamalıdır ki dolandırıcının sermayesi dilidir. Kimsenin iyi niyetinizden istifade ederek hile ve yalan ile paralarınızı veya hayvanlarınızı almasına müsaade etmeyiniz.
İlimizden diğer illere satış için araçlarla taşınan kurbanlarda ise; hayvanların küpeli olup olmadıklarına, her hayvana ait sağlık raporları ve hayvan pasaportunun bulunup bulunmadığına dikkat edilmelidir.
Ayrıca satın alınan kurbanlarda herhangi bir şüphe duyulması durumunda, 0476 227 67 26 numaralı Tarım İl Müdürlüğüne bağlı Veterinerliğe ait telefon numarası ile küpe sorgulaması yaptırılabilir.
Muhtemel olabilecek olayları önlemek için, tüm vatandaşlarımızın kurbanlık alım satımlarında duyarlı davranmaları, şüphelenilen bir durum ile karşılaşılması durumunda en kısa zamanda 24 saat hizmet veren 155 polis ihbar hattını arayarak haber vermeleri önemle rica olunur.
Suçları önlemek ve vatandaşlarımızı bilinçlendirmek için yapılan bu uygulamalarda temel amacımız halkımızın güven ve desteğini kazanarak küçük tedbirlerle büyük kayıpların önüne geçmektir. “ şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası