150 Aileye Yardım

Tarih : 2008-02-11 / Kategori : Genel Haber

 Ankara'dan Gelen İşadamları Doğu ile Batı İnsanı arasında Kardeşlik köprüleri Kuruyor.
  Iğdır Eğitim ve Dayanışma Derneği (IĞDER) ile Ankara Merkezli Tuna Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (Tuna-Der) ortaklaşa düzenledikleri organizasyon ile ihtiyaç sahibi 150 Iğdırlı aileye gıda ve giyim malzemelerinden oluşan yardım malzemelerini dağıtmak üzere Ankara'dan 45 kişilik işadamı heyeti Iğdır'a geldi.

  İki gün boyunca Iğdır'da kalan  Tuna-Der üyeleri, Iğder gönüllüleri ile birlikte Iğdır Merkez ile İlçelerinde ve Köylerinde İhtiyaç sahibi ailelere yardım ellerini uzatacaklar.
 Iğder, Ankara'dan gelen Tuna-der üyelerine özel İbrahim Avcı kolejinde bir yemek verdi. Yemeğe Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı, Belediye Başkanı Nurettin Aras, İl Genel Meclisi Başkanı İdris Akkuş, Defterdar Yaşar Kısa, Müftü Mehmet Sönmezoğlu, Ak Parti il Başkanı İbrahim Akkuş'un yanı sıra çok sayıda Iğdırlı  İşadamı ve esnaf katıldı. Yemeğin ardından yapılan programın açılış konuşmasını yapan Iğder Başkanı Recep Tomurcuk misafirlere dernek çalışmaları ve yaptıkları faaliyetler hakkında bilgi verdi.
   Daha sonra söz alan Tuna-Der Başkanı Recai Turgut “Dostluk köprüsünün başkent ayağı Ankara'dan serhat şehri yeşil Iğdır'a kucak dolusu selamlar getirdim” dedi. Turgut "Tuna Eğitim, Kültür, Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak yaptığımız ve yapacağımız faaliyetler, ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminine yöneliktir. Bu cennet vatan hepimizin karasevdasıdır. Onu muasır medeniyet seviyesine taşımak hepimizin tek ideali ve hedefidir" dedi.
  Ankara'dan gelen misafirlere; “sizler Ülkemizin Doğusu ile Batısı arasında köprü olmaya gayret ediyorsunuz diyen Iğdır Belediye Başkanı Nurettin Aras "geçen kurban bayramında yapmış olduğunuz faaliyetleri yazılı ve görsel basında yakinen takip ettim ve kendi gözlerimle  de görme fırsatı buldum. Bazı nüanslar sizleri frenlememeli bilakis daha da tesir ederek, bu sevgi ateşine ihtiyacı olan bölgelere kıvılcımları büyüterek, yayarak götürmenizi canı gönülden isti-yorum, çünkü insanımız arasındaki çok küçük farklılıkları bazı mihraklar büyüterek bölücü nitelikte kullana bilmekte. Buna karşı çok büyük ortak paydaları olan bu insanların değerlerini ön plana çıkartmak isteyen insan sayısı da az. Bu sayıyı inşallah sizler çoğaltacaksınız." dedi.
 Ülkemizin birlik ve beraberliğe en fazla ihtiyacı olduğu bir dönemde bu tür yardım faaliyetlerini çok çok anlamlı buluyorum diyen Nurettin Aras "Kurban bayramında çok sayıda insanın yüzünü güldürdünüz. Belki sizler görmediniz ama bu yüzler fotoğraflara da yansıdı. İnşallah güldürmeye de devam edeceksiniz. Sizlerden bir şey daha rica ediyoruz. Eğitim ve öğretime daha da büyük destek vermenizi istiyoruz. Bizim en büyük düşmanımız, belalımız cehalet" dedi.
  Sizlerle birlikte böylesine bir gönül köprüsü oluşturuyoruz. Ne kadar güzel diyen Iğdır Valisi Saim Saffet Karahisarlı ise " işte o zaman bir bütün oluruz. Gönül köprüsünü kuracağız. Gönülden gönüle akacağız bunun başka yolu yok. Sizin yaptığınız bu yardımlar, arkadaşlıklar, kurduğunuz dostluklar bu yurdu birbirine bağlaya cak, kenetleyecek." dedi.
  Ankaralı işadamlarından Iğdır'a yatırım yapmalarını isteyen Vali Karahisarlı "Bizim iş alanlarına ihtiyacımız var. Ben durumu iyi olan işadamlarımızın üç beş tanesinin bir araya gele rek Iğdır'a yatırım yapmasını, asgari ücret üzerinden de olsa insanlarımıza iş ve istih dam sağlamasını çok arzu ediyorum. Burada çok güzel yatırım alanları var. Modern tarım ve hayvancılık yapılabilir, seracılık, süs bitkileri ve tekstil alanında yatırılar yapılabilir, bizler il yönetimi olarak her türlü kolaylığı sağlamaya hazırız." dedi
 Program sonunda Ankara'dan gelen İşadamları; Vali Karahisarlı ve Belediye Başkanı Nurettin Aras'a gecenin anısına birer hediye takdim ettiler.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.