KARAKOYUNLU HALK EĞİTİM MERKEZİNDEN YENİ BİR KURS

Tarih : 2008-02-11 / Kategori : Genel Haber

Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi "Hasta Bakım elemanı yetiştirme" kursu açtı. Yeni sektör alanında kalifiyeli ve eğitimli elemanlar aranırken Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi bir ilke imza atarak, 'yaşlı ve hasta bakımı elemanı yetiştirme" kursunu hayata geçirdi. Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde bakıma muhtaç hasta, yatalak ve özürlüler için açılan 'Hasta Bakıcılığı Kursu'nda Vatandaşların sağlık konusunda deneyimli olmadıkları, evde hasta, yatalak ve özürlülerine bakamadıkları, ayrıca hastaneler, özel klinikler, bakımevleri ve çeşitli kuruluşlarda bu hizmeti sunacak elemana duyulan ihtiyaç gerekçesi ile böyle bir kurs açıldığı belirtildi.  

Karakoyunlu Kaymakamı A.Ferhat Gözen'in desteğiyle Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu bünyesinde İlçe Müftülüğü ve Sağlık Grup Başkanlığı işbirliği ile kursiyerlere kişisel hijyen, hasta bakımı, hasta ve yaşlılarda beslenme, psikolojik yaklaşım, beslenmesini sağlama ve ilk yardım gibi konularda uygulamalı bilgiler veriliyor. Sağlık Grup Başkanlığı doktorlarından Aysun Özel ve Özgür Bakan tarafından sürdürülen eğitimlerin yanı sıra İçe Müftülüğü de işin manevi boyutunu ele alarak insanlara yardımın önemi konusunda bilgiler veriyor.
 Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Karakoyunlu Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Tarkan Yeşilkaya, toplumun ihtiyaçları dikkate alınarak birçok faaliyeti sürdürdüklerini belirtti. Bunlardan birinin de bakıma muhtaç, hasta, yatalak ve özürlüler için bakıcı sorunu olduğunu ifade eden Yeşilkaya, açtıkları kurs ile bu sorunu çözdüklerini söyledi.
 Yeşilkaya, "Sağlık Personeli ve Müftülük ile işbirliği içerisinde bu kursu başlattık. Kursumuzda 40 bayan 24'ü erkek olmak üzere 64 kişi eğitim görüyor. Bu kursun ciddi bir şevkle yürütüldüğünü gördük. Bu kursta eğitim gören kursiyerlerimiz bu konuda vatandaşlarımızı bilinç lendirerek, toplumda  üstlerine  düşen görevi yerine getireceklerdir" dedi.
 Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yeşilkaya, kursa toplam 24 erkek, 40 bayan olmak üzere 64 kişinin katıldığını belirterek: "Bize gelen talepler doğrultusunda yeni kurslar açmaya devam ediyoruz. Bunlardan biri de ‘Yaşlı ve hasta bakım elemanı yetiştirme' kursudur. Yaklaşık 150 saat eğitim alan kursiyerlere yaşlıların ve hastaların günlük bakımı, fizyoterapileri, hasta odalarının düzenlenmesi, egzersiz gibi konularda İlçemiz Sağlık Grup Başkanlığı doktorlarından Dr. Aysun Özel ve Dr. Özgür Bakan tarafından kapsamlı bir eğitim verilecektir. Kursu başarıy la tamamlayanlar, sertifika almaya hak kazanacaklar. Böylece yaşlı ve hasta kimselerin bakımını güvenli bir şekilde üstlenebileceklerdir" dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.