Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarih : 2012-10-24 / Kategori : Duyurular

Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarihte eşine ender rastlanan bir azim ve iradenin timsali olan İstiklal Harbimiz, milletimizin bağımsızlığa düşkünlüğünün ve vatan topraklarının bölünemeyeceğinin tarihi ispatıdır.

Milletimizin, yenilgiden zafere; karanlıktan aydınlığa; yok olmaktan yeniden dirilişe adım attığı bu anlamlı günde, Cumhuriyet’imizin 89. Kuruluş Yıldönümünün sevincini milletçe yüreğimizde hissetmenin haklı gururunu yaşıyoruz.
Cumhuriyetin ilan edilmesi, aynı zamanda toplumu ulus olma niteliğine ve bireyi yurttaş konumuna yükseltmesi ile çok önemli bir devlet felsefesini ortaya koymuştur.
Cumhuriyetle birlikte, milletimizin her bir ferdi, devletin onurlu, özgürce düşünen, eşit hak ve hürriyetlere sahip vatandaşları haline gelmiştir. Dünya tarihinde eşi ve benzeri görülmemiş bir başarı olan Cumhuriyet, bütün dünyaya Milletimizin dik duruşunu yüksek sesle haykırarak karanlıkları yırtıp aydınlık geleceğin doğmaya başlamasının adıdır.
Topyekûn bir mücadele verdiğimiz Kurtuluş Savaşımızın neticesinde kazanılan
zaferi taçlandıran, Cumhuriyet’i bu vatana kazandıran başta Gazi Mustafa Kemal’i ve silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor; tüm Milletimizin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.
Prof. Dr. İbrahim Hakkı YILMAZ
Rektör

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.