Vali Ahmet Pek'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Tarih : 2012-10-24 / Kategori : Duyurular

Vali Ahmet Pek'in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Iğdır Valisi Ahmet Pek, Cumhuriyet bayramı dolaysıyla bir mesaj yayınladı. Vali Pek Mesajında şunları söyledi Değerli Iğdırlılar;

Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşku ile kutlamanın heyecanını hep birlikte yaşıyoruz.
Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve inkılapları doğrultusunda geleceğe güvenle bakan, ekonomik, sosyal ve siyasal alanlarda hızla gelişen, bilimsel ve teknolojik gelişmeleri, çağımızın yeniliklerini takip eden, birlik ve beraberliği sağlayan köklü bir devlettir.
Cumhuriyetin ilanıyla birlikte ülkemiz kalkınma, ilerleme, modernleşme yolunda çok önemli adımlar atmış ve çağdaş dünyanın saygın bir üyesi haline gelmiştir
Kurtuluş Savaşı'nın zaferle sonuçlanması ve ardından Cumhuriyet'in kurulması tarihin ender kaydettiği bir başarıdır.
Bu eşsiz zafer üzerinde yükselen Cumhuriyetimiz hiç kuşkusuz, demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti olarak ebediyen yaşayacaktır.
Devraldığımız bu değerli mirası aynı yüksek ruh ve şuurla her geçen gün daha da güçlendirerek Türkiye’yi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün işaret ettiği muasır medeniyetlerin ötesine taşımalıyız.
Bundan 89 yıl önce yaşananlar, bizlere bugünümüzü armağan edenlerin zaferidir. Bıraktıkları miras, çok az millete nasip olacak kadar büyük ve onurlu bir sorumluluktur. Hem bizden öncekilere hem de bizden sonrakilere karşı taşıdığımız sorumluluk ağır ancak, bir o kadar da gurur vericidir.
Bu anlamlı günde, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, eşsiz fedakârlıklarıyla milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 89. Kuruluş yıldönümünü ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyorum.     

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası