Iğdır'da 2012-2013 Av Sezonu Başladı

Tarih : 2012-10-27 / Kategori : Duyurular

Iğdır'da 2012-2013 Av Sezonu Başladı

Iğdır Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu, il genelinde kaçak avlanma yapanlara müsamaha gösterilmeyeceğini belirtti.

Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürü Mete Türkoğlu,  İlimizde 2012-2013 Av Sezonu İl Genelinde 27 Ekim 2012 tarihinde II. Grup Kuşlar Kum kekliği, kınalı keklik, çil keklik ve kaya keklik avı, III. grup Kuşlar Kaya güvercini, tahtalı, sakarmeke, sakarca kazı, yaban ördekleri (yeşilbaş, bozördek, fiyu, çamurcun, macar ördeği, tepeli patka, kılkuyruk ördek, karabaş patka, elmabaş patka, kara ördek, çıkrıkçın, altıngöz, karatavuk, çulluk ve su çulluğu (bekasin) avı ve I. grup MemelilerYaban tavşanı, adatavşanı, tilki, kaya sansarı, ağaç sansarı avı ile devam edecektir.”dedi.
Türkoğlu, İl Genelinde Kaçak avlanma yapanlara müsamaha gösterilmeyecek olup Orman ve Su İşleri İl Müdürlüğümüzden temin edecekleri 2012-2013 MAK kararlarına,kurallarına ve avlanma limitlerine uyarak yasal olarak avlanmaları ve kaçak avlanmaları yada günlük limitlerin üzerinde avlanmaları halinde, tüfeklerine el konulup, idari para (50 TL ile 20.237,00 TL) ve avladıkları hayvan başına tazminat (60 bin ile 80 TL) para cezası uygulanacaktır. Tilki avı ve Ağrı Dağı Milli Park sınırları içerisinde avlanmanın kesinlikle yasaktır. “belirtilen avlanma süreleri içinde ve avlanma günlerinde çarşamba, cumartesi, pazar ve resmi tatillerde (idari tatiller hariç) avlanmak serbesttir. Ancak yaban domuzu avı bu avlanma günlerine ek olarak salı günü de yapılabilecektir. Avcılarımız av esnasında haznesi iki fişek alacak şekilde sınırlandırılmamış otomatik, yarı otomatik pompalı gibi yivsiz av tüfekler ile havalı tüfek ve tabancalar, canlı mühre ve çığırtkanlar, elektronik görüntü büyültücü veya görüntü değiştiriciden oluşan gece avı cihazları, gece nişan alma ve görüş dürbünleri olan avlanma araç ve gereci olarak kullanılamaz. 
Avlanma esnasında avcıların avlanma usul ve esaslarına uyması,Avcılığın Ahlaki bir noktasıdır.   Orman ve Su İşleri İl Şube Müdürlüğü’nden temin edecekleri Belgelerini (Avlanma Belgesi ve Avlanma pulu) av koruma ekiplerine ibraz etmeleri gerekmektedir” şeklinde konuştu.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.