MHP Iğdır Milletvekili Oğan Kars'ta

Tarih : 2012-10-30 / Kategori : Gündem

MHP Iğdır Milletvekili Oğan Kars'ta

Bayramlaşmak için Kars'a gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

MHP Kars İl Başkanlığı'na Bayram ziyaretinde bulunan Iğdır Milletvekili Sinan Oğan, "Biz en başından beri Milliyetçi Hareket Partisi olarak şunu ifade ediyoruz. Diyorduk ki, şu Suriye meselesi eninde sonunda dönüp dolaşıp Türkiye'nin başına bela olacak diyorduk. ve maalesef mülteciler bela oldu" dedi.

"TERÖR ODAKLARIYLA BİR TAKIM ÜLKELERLE İŞBİRLİĞİ İÇERİSİNDE OLMAMAMIZ LAZIM"

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Amerika'nın seçim derdiyle uğraştığını, Avrupa'nın ekonomik krizle uğraştığını ve olanında Türkiye'ye olduğunu söyledi. Oğan, "Mülteci sayısı 100 bini geçti bakınız. Vatandaşlar şunun farkında değil. Elbette bizim kapımıza gelen insanı biz dışlayamayız.

Kapımıza gelen insana sahip çıkacağız. Bu bizim inancımız gereğidir.

Bizim mensubu bulunduğumuz milletin töresi gereğidir. Ancak oradaki mültecinin daha fazla gelmesi için bir takım terör odaklarıyla, bir takım ülkelerle de işbirliği içerisinde olmamamız lazım.

Adalet ve Kalkınma Partisi maalesef orada mülteci sayısının artması için, orada içerideki iç savaşı daha da büyütmek için elinden geleni yapıyor.

Şimdi Amerikası durmuş bir kenarda seçim derdiyle uğraşıyor. Avrupası durmuş bir kenarda kendi ekonomik krizi ile uğraşıyor. Olan Türkiye'ye oluyor.

Ve emin olun ki son günlerde üst üste gelen zamların hepsinin temelinde mültecilerin devlet bütçesine getirmiş oldukları yük var. Yani mülteci geliyor. Ama mülteci kendisiyle beraber fatura getiriyor bize. Mülteciye harcanan para Recep Tayyip Erdoğan'ın cebinden harcanan para değil. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin kendi şahsi bütçesinden harcanan para değil. Sizin bizim vatandaşlarımızın bütçesine yeni getirilen bir yüktür mültecilere harcanan para" diye konuştu.

"ADALET VE KALKINMA PARTİSİ'NİN GÖZÜ SADECE BÜYÜK ORTA DOĞU PROJESİ'Nİ GÖRÜYOR.
ONA KİLİTLENMİŞ DURUMDA"
Mültecilerin sahip çıkılması için illa da Arap veya Kürt mü? Olması gerekiyor diyor MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, "Bu sebeple biz hep şunu ifade ediyoruz.
Mümkün olduğu kadar bu işi hep beraber sırtlamamız lazım. Amerika Büyük Orta Doğu Projesi'ni bir taraftan gerçekleştireceğim diyor. Öte taraftan Amerika hiçbir şekilde elini taşın altına koymuyor.
Fransa'sına bakıyorsun 30 tane çadır gönderiyor.
Dalga geçer gibi. Peki, ben soruyorum. Onlar mülteci de, Kars'taki vatandaşlarımız mülteci değil mi? Kars'ta Afganistan'dan gelmiş vatandaşlarımız var. Onlar mülteci değil mi? Veyahut ta Suriye'den gelen Türkmenler mülteci, değil mi?
Yani bu mülteciler illa da Arap veya Kürt mü olması lazım? Bu devletin onlara sahip çıkması için yani hükümetin anlayışında öyle bir sıkıntı var. Türklere sahip çıkmıyor. Afganlılara sahip çıkmıyor. Veyahut ta bizim bu bölgede mülteciden daha kötü olan insanlar var. Evini sel götürmüş adam iki metre karelik Mevlana çadırında kalıyor. Şimdi kış geliyor. Nasıl kalacak orada? Mültecinin her türlü ihtiyacı karşılanıyor. Suriye'den gelene aylık maada bağlanmış.
Kimisi affedersiniz utanmadan güneş kremi isteyenler var. Burada ifade edemeyeceğim şeyleri isteyenler var. Mülteciler. Devlet onların her türlü ihtiyacını karşılıyor. Kars'ta mülteci konumunda yaşayan bir sürü insanımız var. Evsiz barksız bir sürü insanımız var.
Kış gününde yardıma muhtaç bir sürü insanımız var. Onlara niye sahip çıkmıyor?
Iğdır'da sel felaketinden zarar görmüş onlarca insanımız var.
Kaç defa bunu gündeme getirdik.
Dile getirdik.
Ama Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gözü bunları görmüyor. Adalet ve Kalkınma Partisi'nin gözü sadece Büyük Orta Doğu Projesi'ni görüyor. Ona kilitlenmiş durumda" şeklinde konuştu.
Türkiye'de yaşanan terör olaylarına değinen MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan Oğan, Anayasa'da 'Türk' kelimesinden rahatsız olanların olduğunu ileri sürdü. Dr. Sinan Oğan, özetle şunları söyledi:
"Toplum sal değerleri dejenere edince bir süre sonra artık bayramları doğru dürüst kutlayamıyoruz.
Bayramları Bayram olmaktan çıkardılar milli bayramları Bayram olmaktan çıkardılar.
Manevi değerleri değer olmaktan çıkarmaya çalışıyorlar. Bu millet için vatan, bayrak, asker,
bunların hepsi kutsal şeylerdi.
Ama askeri Genel Kurmay Başkanı'nı terörist yaparsan, askere her gün operasyon yaparsan ne olacak?
İnsanların gözünde askerin kıymetini bırakmadılar. İnsanların gözünde vatanın kıymetini bırakmadılar. İnsanların gözünde bayrağın kıymetini bırakmadılar.
Şimdi Anayasa'dan bunu çıkartmaya çalışıyorlar. Ben hem de Anayasa komisyonu üyesiyim Anayasa'da 'Türk' kelimesinden bunlar rahatsız oluyor. Yani bir devlet, bir hükümet düşünün kendi adından utansın.
Kendi milletinin adından utanan bir hükümet ile karşı karşıyayız. Bundan ne beklenir. Teröriste 'sayın', şehide 'kelle' diyen Oslo görüşmelerinde bütün o memleketi nasıl teslim edileceğini görüşen hükümetten ne beklenir.
Şimdi önümüzde büyük şehir yasası var.
Bakınız büyük şehir yasası ben o komisyonların çalışmalarına da sık sık giriyorum. Bu ülkeyi bölme yasasıdır. Vatandaşlarımızın artık bunu görmesi lazım.
Askerin bir değeri kalmamış. Ha şunu da şöyleyim. Asker derken biz her türlü darbeye de karşıyız.
Kimse zannetmesin ki askerin suçu olan askerin yanındayız. Değil! Bu memlekette adalet yerini bulacak.
Adalet sadece partinin isminde olmakla memlekete adalet gelmiyor. Ama kurunun yanında yaş, yaşın yanında kuru böyle bakarsanız böyle olmaz. Değerlerin hepsini dejenere etmiş olursunuz.

AKP bu ülkede neyi, başardı diye sorarsanız? Hemen söyleyeyim AKP bu ülkede milli ve manevi değerlerimizi dejenere etmeyi başardı. Şehitlerimiz artık ülke gündeminde 7-8'nci sırada.
Bir yılda 6 şehidimiz varken, şimdi neredeyse her gün şehidimiz var.
3-5-6-10 yani artık 5'ten 6'tı dan az şehit olunca bu ülkenin gündemine bile girmiyor.

Bu memleket böyle miydi? Bu insanlar bu kadar duyarsız mıydı? Dolayısıyla bir memleketin dibine dinamit koymak istiyorsanız o memleketin milli ve manevi değerlerini dejenere edeceksiniz bunu da AKP çok iyi becerdi."

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.