Iğdır Cumhuriyet Halk Partisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Basın Açıklaması

Tarih : 2012-10-30 / Kategori : Gündem

Iğdır Cumhuriyet Halk Partisinin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Basın Açıklaması

CHP İl örgütü adına basın açıklaması yapan  CHP İl Başkanı İlhan Zor, Iğdır’da Halk olarak Cumhuriyet Yürüyüşü yapmak istediklerini Valiliğe verilen dilekçelerinin kabul edilmediğini belirterek “bütün Iğdır halkının Cumhuriyet bayramını kutluyoruz.” dedi.

CHP İl Başkanı İlhan Zor, İl Binasında Düzenlediği basın toplantısında “yürüyüş yapamadığımız için açıklamayı burada yapıyoruz.” diyerek şunları söyledi; Hepimiz biliyoruz ki bu gün laik cumhuriyetin ilanı günüdür. Yine biliyoruz ki laik cumhuriyet bizlere özgürce düşünme –özgürce düşündüğünü söyleme- özgürce kendini tanımlama ve özgürce ibadet etme olanağı veren, Ortadoğu ile Asya ülkeleri içinde daha ileri bir konuma gelmemizi sağlamıştır.                                       
Ancak bu laik cumhuriyetten rahatsız olanlar, bütün yeni kurulan devletlerin yaşadığı sancıları kendini korumak, o günün koşullarında yapılan hukuka aykırı baskıların  nedenlerini bildikleri halde işlerine gelir bir şekilde kullanarak CUMHURİYET HALK PARTİSİ ve cumhuriyeti kuranları suçlayarak laik cumhuriyeti kendilerine göre biçimlendirmeye çalışmaktadırlar.
CUMHURİYET HALK PARTİSİ kurucusu olan MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ün laik cumhuriyetin vazgeçilmezleri olan ilke ve devrimlerini(yeniliklerini) çağdaş düzeye getirmeye ve onu korumaya kararlıyız. Bu mücadeleyi bir vatandaşlık görevi biliyor, bu bilinçle mücadelemizde sayın halkımızın da bizlere destek olmasını bekliyor ve istiyoruz.   
Bu vesile ile tüm IĞDIR’lı hemşehrilerimizin cumhuriyet bayramını candan kutluyor saygılar sunuyorum.”

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.