Cumhuriyet Bayramı Coşku ile Kutlandı

Tarih : 2012-10-30 / Kategori : Gündem

Cumhuriyet Bayramı Coşku ile Kutlandı

IĞDIR VALİSİ AHMET PEK ‘’BÜYÜK ÖNDERİMİZ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN, “EN BÜYÜK ESERİM” DEDİĞİ, CUMHURİYETİMİZİN KURULUŞUNUN 89. YILINI KUTLAMANIN COŞKUSU VE HEYECANI İÇERİSİNDEYİZ.’’ DEDİ.

29 Ekim Cumhuriyet bayramının 89. yıldönümü Iğdır’da büyük bir coşku ile kutlandı.  Vali Ahmet Pek, Garnizon komutanı ve 5.Hudut alay komutanı piyade Kur. Alb. Hidayet Arı, Belediye Başkan vekili Ahmet Adıyaman, valilikte tebrikleri kabul etti.
Zübeyde Hanım bulvarında kutlanan cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümü coşkulu bir şekilde kutlandı. Garnizon komutanı ve 5.Hudut alay komutanı piyade Kur. Alb. Hidayet Arı, Belediye Başkan vekili Ahmet Adıyaman ile halkın bayramını kutlayan Vali Ahmet Pek, yaptığı konuşmada, cumhuriyet bayramının faziletlerine önemine değinerek şunları söyledi: ’’Bugün Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, “En büyük eserim.” dediği, Cumhuriyetimizin Kuruluşunun 89. yılını kutlamanın  coşkusu ve heyecanı içerisindeyiz. Milletimize eşsiz bir armağan olan Cumhuriyet Bayramımız hepimize kutlu olsun. Ülkemizin bu günlere gelmesi kolay olmamıştır. Türk milleti mücadele etmiş, kanı ve canıyla vatanını korumuştur. Kanı ve canıyla dünya devletlerine karşı mücadele etmiş ve bu mücadeleyi, savaşı kazanmıştır.Bu kahramanca mücadele ile İşgal altında bulunan ülkemiz bağımsız oldu. Bu millet hiç bir zaman esir olmamıştır olmuyacaktırda. Hiç bir devlet ve güç bu milleti yok edemiyecektir, edemezde. Çünkü bu millet ne zaman başı sıkışsa bir araya gelerek birlik beraberlik içinde herkese gereken dersi verecektir. Ceddimizden bize kalan bu vatanı yaşatacağız. Atatürk’ün gösterdiği çağdaş ülke yolunda büyük mesafeler aldık. Bunun için çok çalışmalıyız, çalışacağız, üreteceğiz, gelişeceğiz.  Sevgili öğrenciler, Atatürk’ün sizlere emanet ettiği bu vatanı, cumhuriyeti ilelebet yaşatacak olan sizlersiniz. Koruyacak olanda sizlersiniz.Bayramınız kutlu olsun” Daha sonra şiirler okundu. Iğdır Halk Eğitim merkezi halkoyunları ekibi gösterisini sundu. Resmi geçitin ardından tören sona erdi. Askeri birlikler geçerken vatandaş büyük bir coşku ile alkışladı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.