BDP'den AK Parti'ye Siyah Çelenk

Tarih : 2012-10-31 / Kategori : Siyaset

BDP'den AK Parti'ye Siyah Çelenk

Cezaevlerindeki ölüm oruçlarına dikkat çekmek için esnafın bir bölümü kepenk kapatırken BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, AK Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı.

Cezaevlerindeki ölüm oruçlarına dikkat çekmek için esnafın bir bölümü kepenk kapatırken Bdp Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Ak Parti İl Başkanlığı önüne siyah çelenk bıraktı. Buldan, “Her an ölümler yaşanabilir. Adım atmak için acaba cezaevlerinden tabutların çıkmasını mı bekliyorlar?” dedi.
Kapan Sokak’taki Bdp İl Başkanlığı önünde toplanan yaklaşık 40 kişi, Milletvekili Pervin Buldan önderliğinde Hürriyet Cadesi’ndeki Ak Parti İl Başkanlığı’na yürümek istedi. Polis, partililere yürüyüş izni vermedi. Pervin Buldan, Tbmm’den sekreteri aracılığı ile Vali Ahmet Pek’i arayarak telefonla görüştü. Buldan, Vali ile yaptığı telefon görüşmesi ardından seçtiği 4 kişi ile birlikte Ak Parti İl binası önüne giderek siyah çelenk bıraktı. Burada basın mensuplarına bir açıklama yapan Pervin Buldan, şunları söyledi:
“AKP il binasının önüne kitlesel bir şekilde gelmek isterdik. Ama ne yazık ki bütün illerdeki valilerin tutumunu bugün Iğdır valisi de aynı şekilde uygulayarak kitlesel gelişimiz engellendi. Temsili olarak AKP önüne siyah bir çelenk koyduk. Bugün bu eylemi bu yürüyüşü yapmamızın nedeni 49 gündür cezaevlerinde bedenlerini ölüme yatıran arkadaşlarımıza destek olmak adınaydı. Türkiye’de barışın sağlanması ve demokrasinin gelebilmesi için bugün bedenlerini açlığa yatıranlar, bedenlerini ölüme yatıranlar sadece ve sadece bu ülkede savaşın bitmesi için bunu yaptılar. Bunu sadece yaşanan bu savaşın bitmesi için yaptılar. Bugün çok ciddi bir şekilde sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalmışlar. Her han ölümler yaşanabilir. Şunu AKP’ye sormak istiyoruz. Acaba cezaevlerinden tabutların çıkmasını mı bekliyorlar? Adım atmak için acaba insanların ölmesini mi? Arkadaşlarımızın bizimde arkasında durduğu ve savunduğu iki talepleri var. Birincisi ana dilde savunma hakkının sağlanması. İkincisi Sayın Öcalan üzerindeki tecritin biran önce kaldırılması ve Sayın Öcalan’ın sağlık güvenlik ve özgürlük koşularının yaratılmasıdır. İşte bu meşru ve haklı taleplerin arkasında bizde duruyoruz, bu talepleri savunuyoruz. Tek bir tabut çıkarsa ceza evinden bunun sorumluluğu iktidar partisinedir. Tek bir ölüm çıkarsa ceza evinden AKP bu ölümlerin altında kalacaktır. Yarın çok geç olabilir. 21’inci yüzyılda Türkiye’ye yakışan adım atmaktır. Müzakere sürecini başlatmaktır. Yaşanacak ölümlerden AKP ne kadar sorumluysa MHP ve CHP’de bir o kadar sorumludur. Arkadaşlarımızda kanama, halsizlik, görme problemi, zayıflama başlamıştır. Elinizi çabuk tutun.” dedi.
Bdp İl binası önüne giden Millvetikili Buldan, Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk ve partililer düzenlenen oturma eyleminin ardından sessizce dağıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.