MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Nükleer Santrali TBMM Gündemine Taşıdı

Tarih : 2012-11-01 / Kategori : Gündem

MHP Iğdır Milletvekili OĞAN, Nükleer  Santrali TBMM Gündemine Taşıdı

Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, 30 Ekim 2012 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) Kars gündemli bir basın toplantısı yaptı.

Basın toplantısında OĞAN, Kars’ın düşman işgalinden kurtuluşunu kutladı ayrıca Kars’a 1855 yılında verilen “Gazi” unvanının verilmesine, Kars’taki Afgan mültecilerin sorunlarına ve de Ermenistan’da bulunan Metsamor Nükleer Santrali’nin bölge için yarattığı tehlikelere de değindi.
OĞAN, basın mensuplarının Kurban Bayramı ve Cumhuriyet Bayramını tebrik ederek başladığı açıklamasında “30 Ekim 2012 tarihi Gazi Karsımızın düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümüdür. İşgalci kuvvetlerin ortasında kalan Anadolu’nun savunması son derece çetin şartlar altında yapılmış; ama Türk milletinin birliği ve beraberliği her zaman olduğu gibi geçmişimizde de yabancı güçlere verilen en güzel cevap olmuştur. Güzide ilimiz Kars da bu bağlamda tarih boyunca kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla, yılmamış ve dimdik ayakta durmuştur. Kars, Kafkasya’daki şanlı mücadelesinin sonucu hem milletimize düşman karşısında güven aşılamış, hem Türk bayrağı altında huzur vermiştir” dedi. Iğdır Milletvekili Dr. OĞAN, aynı zamanda Kars iline mücadelesinden dolayı 1855 yılında, Osmanlı İmparatorluğu zamanında Sultan Abdülmecit tarafından “Gazilik” unvanı verildiğini vurguladı ve Cumhuriyet döneminde Kars’a tekrar “gazi” unvanının verilmesini talep etti.
OĞAN’ın basın toplantısında değindiği bir diğer konu ise Kars’ta 500 civarındaki Afgan mülteciler oldu. Suriyeli mültecilere gereken tüm olanakların sağlandığını söyleyen Dr. Sinan OĞAN, Afgan mültecilerin Kars’ta sadece yerel halkın yardımları ile yaşamlarına devam ettiğini belirtti. “Ben böyle bir manzarayı hayatım boyunca görmedim. O kadar kötü şartlar içindeler ki, hastalık diz boyu” diyerek durumun vahametini tarif eden OĞAN, bunlara ek olarak Metsamor Nükleer Santrali’nin tehlikeleri hakkında da konuştu.
Mecliste daha önce de Iğdır’ın 16 kilometre uzağındaki Metsamor Nükleer Santrali’nin bölge için sunduğu tehlikeler hakkında basın toplantısı düzenleyen OĞAN, santralin ciddi kazalar geçirdiğini söyledi ve santralin kanserden ölümleri müthiş şekilde artırdığını belirtti. Sinan OĞAN, “Metsamor Nükleer Santrali yanı başımızda saatli bomba gibi duruyor. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin devreye girmesi için deprem sonucu santralin patlaması mı, kaza sonucu sızıntı mı yapması lazım?” diyerek, iktidarı bir kez daha uyardı.

Basın toplantısından sonra TBMM Genel Kurulunda milletvekillerine hitap ettiği konuşmasında da Kars’a gazilik unvanının verilmesini ve Kars’ın kurtuluşunun meclisimiz için de ilk zaferi olduğundan büyük önem taşıdığını belirtti. Kars’tan AKP’nin iki, BDP’nin de bir milletvekili olmasına rağmen hiçbirinin Kars’ın kurtuluşunu kutlamaması, ilin “Gazi” unvanını ve diğer konuları gündeme getirmesi dikkat çekti. OĞAN’ın kentin milletvekili olmasa da Iğdır ile ilgili detaylı çalışmaları yanında Kars’ı hem meclis hem de basın önünde gündeme taşıması büyük takdir topladı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası