Iğdır Ziraat Odası Başkanı Akçay ”Tarladan İkinci Ürün Almamız Gerekiyor”

Tarih : 2012-11-02 / Kategori : Duyurular

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Akçay ”Tarladan  İkinci Ürün Almamız Gerekiyor”

Iğdır Ziraat Odası Başkanı Turgay Akçay, "Çiftçi toprağı gerçek anlamda kullanabilmesi için tarlasından mutlaka ikinci ürünü almalı" dedi.

Akçay, yaptığı açıklamada, geleneksel yöntemlerle tarım ve hayvancılık yapanların, istediği geliri elde edemeyeceğini söyledi.
Çiftçiliğin bildik ürünler yerine alternatif ürünlerle yapılması gerektiğini belirten Akçay, şöyle konuştu:
"Çiftçi ayçiçeği, patates, mısır, korunga gibi ürünlere yönelmeli. Bildik ürünlerden elde edilen gelirler, maliyeti karşılayamamakta. Bununla birlikte hayvancılıkla uğraşan üreticilerimiz ise fiğ, yonca, silajlık mısır gibi yem bitkilerini mutlaka tarlasında yetiştirmesi gerekiyor. Çiftçi toprağı gerçek anlamda kullanabilmesi için tarlasından mutlaka ikinci ürünü almalı."
Akçay, devlet tarafından verilen destekleme ödemelerinin büyük bir bölümünün sanayi ve yem bitkilerini kapsadığını ifade etti.
Çiftçilerin bu tür ürünlere yönelmesinin maliyeti düşürerek, geliri artıracağını dile getiren Akçay, şunları kaydetti:
"Özellikle besi ve süt hayvancılığında yem maliyeti son yıllarda çiftçimizi zor durumda bırakmakta. Bu yüzden, yetiştiricilerimiz hem yem sorununu çözmek, hem de destekleme ödemelerinden yararlanmak için yem bitkilerine yönelmeli. Çiftçi sonuçta, yaptığı işten daha iyi para kazanmanın yollarını arıyor. İşte bu nedenle bölgemizdeki çiftçilerimize tavsiyemiz, tarlasında ikinci ürünü yetiştirmesidir. Tarladan ikinci ürünü alabilirsek, gelirimiz de artar."

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.