Kafkas Foklor Kriziyle İlgili Valilik Basın Açıklaması

Tarih : 2012-11-02 / Kategori : Kültür & Sanat

Kafkas Foklor Kriziyle İlgili Valilik Basın Açıklaması

Iğdır Valisi Ahmet Pek, Kafkas foklor ekibiyle ilgili  yazılı basın açıklaması yaptı.

Pek açıklamasında şunları söyledi; 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde Zübeyde Hanım Bulvarında düzenlenen programda yaşanan aksaklıkların farklı yorumlara neden olduğu, bazı yayın organlarında yer alan haberlerden anlaşılmaktadır. Buna göre bahse konu durum ile ilgili olarak hazırlanan basın açıklamamız aşağıya çıkartılmıştır.
“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Valiliğim bünyesinde oluşturulan bir komisyon marifetiyle hazırlanmıştır. 29 Ekim 2012 Pazartesi günü saat 10.00’da Zübeyde Hanım Bulvarında düzenlenen kutlama programında yer alan, halk oyunları gösterisinin Kafkas ve yöresel oyunlardan oluştuğu ve programın da bu şekilde duyurulduğu aşikardır. Ancak Kafkas ekibinin; Karakoyunlu İlçesindeki gösterisinin uzun sürmesi nedeniyle programımıza yetişememiş ve yaşanan bu teknik aksaklık sebebiyle oyunlarını sergileyememiştir. Bu durumun vali yardımcısı da dahil olmak üzere herhangi bir kişinin ihmal veya kusuru gibi topluma yansıtılması doğru değildir.
Kutlama programı için Valiliğim olarak gereken tertip alınmış, düzen ve organizasyon yapılmıştır. İdaremizden kaynaklanan hata bulunmamaktadır. Yaşanan bu olumsuz durum şahıslara yüklenmemeli ve herhangi bir kasıt aranmamalıdır. Toplumda sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge bakımından farklı özelliklere sahip bir kesimi, diğer bir kesim aleyhine kışkırtıcı yönde açıklamalarda bulunmak kamu güvenliği açısından açık tehlike oluşturmaktadır.
Toplumda bilgi kirliliğine neden olmamak ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla yazımızın; Basın Kanunu’nun 14. maddesi gereğince yasal usul ve esaslara uygun olarak yayınlanmasını rica ederim.”

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.