Iğdır'da Gadir-i Hum' Bayramı Nedeniyle Konferans Verildi

Tarih : 2012-11-05 / Kategori : Gündem

Iğdır da yaşayan  Caferi mezhebine bağlı vatandaşlar Gadir-i Hum bayramı nedeniyle İnci düğün salonunda bir araya geldiler.

Hazreti Muhammed'in (S.A.V.) Hicretin 10. yılında veda haccı dönüşünde Medine, Mısır ve Irak yol ayrımındaki Gadir-i Hum mevkiinde Hazreti Ali'yi müjdeli ifadelerle taltif ettiği gün, Iğdır'da bayram havasında kutlandı.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimler derneği tarafından Gadir-i Hum Etkinlikleri çerçevesinde Iğdır İnci Düğün Salonu'nda düzenlenen programda Kur'an-ı Kerim tilavetinin yanı sıra günün önemini anlatan konuşma ve  slayt gösterimi ve ilahiler ile sona erdi.
Iğdır Ehl-i Beyt Alimler Derneği Başkanı  Veli Beder günün anlam ve önemine değinerek "Bizler İslam mezheplerinden Şia inancına bağlı Caferi mezhebindeniz. Türkiye cumhuriyetinin asıl unsurunu oluşturan Türküz. Türk vatandaşıyız.Bugün Peygamber efendimizin Hz. Ali’yi vekil tayin ettiği gündür. Bugün dinin kemale ulaştığı gündür" dedi.
İran'ın Erdebil Şehrinden davet edilen Erdebıl Cuma Imamı Ve İran Uzmanlar Meclis Üyesi Ayettullah  Hasan Amuli, Azeri şivesi ile Gadir hum ve önemi üzerinde durarak şunları söyledi: ”Bütün Müslümanların bayramı mübarek olsun. Gadir Hum bayramı bütün Müslümanların Ehlibeyt dostlarının bayramıdır, Peygamber efendimiz hac dönüşünde kendinden sonra varis olarak Hz. Ali'yi göstermiştir. ve Gadir hum da toplanan binlerce insana size iki adet emanet bırakıyorum, birisi Kuran'ı Kerim dir, diğeri de Ehlibeytim dir, onlara sahip çıkınız  demiştir.Bugün Kadir hum bayramıdır yani Hz. Ali'nin peygamber efendimiz kendisinden sonra varisçi olarak gösterdiği gündür.Biz Müslümanlar birlik olmalıyız. Beraberliğimizi korumalıyız. Allah bizleri Kuranı kerim yolundan, birlik beraberlikten kardeşlikten ayırmasın" diye konuştu.
Daha sonra Hz. Ali'yi anlatan ilahiler okundu bazı kişilerin ağladığı görüldü. Konferansa gelenlere çikolata, kolonya, kek ve meyve suyu ikram edildi.
Gadir Hum konferasına Iğdır valisi Ahmet Pek, Emniyet Müdürü İbrahim Karadağ, Jandarma Alay Komutanı Albay Erdem Yılmaz, Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş, Ak Parti İl Başkanı Mustafa Buluş, Karakoyunlu Belediye Başkanı Ziyatali Deliktaş, Dini Alimler ve Vatandaşlar katıldı.

 

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.