Ziya Zakir Acar'dan Bir Kitap Daha "İlçemiz Tuzluca"Kitabı

Tarih : 2012-11-14 / Kategori : Kültür & Sanat

Ziya Zakir  Acar'dan Bir Kitap Daha

    Serdar ÜNSAL
         Değerli Yazarımız Ziya Zakir Acar edebiyat çalışmalarını devam ettiriyor. Daha önce yazdığı kitaplara ilave olarak yeni bir kitap daha yayınladı. Kendisine başarılar diliyorum.
   Araştırmacı-Yazar Tuzluca İlçe Milli Eğitim Müdürü Ziya Zakir Acar‘ın “İlçemiz Tuzluca “ isimli kitabı bir süre önce piyasaya çıkmıştı.“İlçemiz Tuzluca” kitabı 27 X 30 ebadında ve 312 sayfadan oluşuyor. Kitap albüm şeklinde tasarlanmıştır. Kitapta Tuzluca ilçesini köyleri ve mezralarının tamamı görsel ağırlıklı olarak tek tek tanıtılıyor. Araştırmacı Yazar Ziya Zakir Acar tarafından hazırlanan “İlçemiz Tuzluca” kitabı gerçekten görülmeğe ve okunmaya değer. Dağı, taşı bizzat gezerek, Tuzluca İlçesinin güzelliklerini ortaya çıkarmıştır. Kitapta yer alan fotoğraflara bakıldıkça bu güzellikler gerçekten görülmesi gerekir. Coğrafi açıdan çok güzel bilgi ve görselliklerle dolu “İlçemiz Tuzluca” kitabı yöremizin tanıtılması için önemli bir kaynaktır. Kitapta köyler tanıtılırken yörenin florası, kuşları, akarsuları, sodalı su kaynakları ve tarihi eserlere önemli derecede yer verilmiştir.
    Geçenlerde Ankaralı bir öğretim görevlisi ile sohbetimizde; Tuzluca, “İlçemiz Tuzluca” kitabında o kadar güzel anlatılmış ki içimden gelip oraya yerleşmek geliyor demişti.
    Bilindiği üzere Ziya Zakir ACAR, her fırsatta Iğdır’ı tanıtmaya gayret gösteriyor. Aralık İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde iken Aralık İlçesi’ni tanıtan kitap hazırlamıştı. Yine Karakoyunlu İlçesini tanıtan kitap hazırlamıştı. Iğdır’ı tanıtan “Her Yönüyle Iğdır” kitabının birinci ve ikinci baskısı çıkmıştı. Iğdır Yöresi Halk Türküleri kitabı, Iğdırlı Şehitler kitabı, Görenlerin Gözüyle Iğdır’da Ermeni Katliamı isimli kitaplarını hazırlayarak piyasaya çıkarmıştı. Iğdır üzerine ve diğer kitaplarının sayısı 17 olmuştur.
    Ağrı Dağı üzerinde çeşitli gezi ve gözlem çalışmaları yapmıştır. Kültür ve Turizm Müdür Vekilliği döneminde broşürler ve tanıtım yaparak Iğdır tarafından tırmanışı gerçekleştirmiştir. Ağrı Dağı-Tekaltı Dağları uzantısında flora çalışması yapmıştır. Bu çalışmaların desteklenmesi gerekmektedir.
    Iğdır ile ilgili tez hazırlayan, ödev hazırlayan her öğrenci Ziya Zakir ACAR’a yönlendirilmektedir.
    Bu kitapların muhakkak okunması gerekmektedir. Bu kitapların basımında bürokrasinin, iş adamlarımızın destek ve katkıları gerekmektedir. Bize düşen görev imkanlarımız dahilinde bu kitaptan satın almaktır.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.