Kickboks Şampiyonları Iğdır Üniversitesini Ziyaret Etti

Tarih : 2012-11-24 / Kategori : Spor

Kickboks Şampiyonları Iğdır Üniversitesini Ziyaret Etti

    Kickboks Milli Takımının Iğdırlı Şampiyonları, Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’ı makamında ziyaret etti.
       Gençler kategorisi 2012 yılı Dünya Şampiyonu Elif Turan, büyükler kategorisi 2011 yılı Dünya 3. Ekrem Kızılkuş, antrenörleri ve aynı zamanda büyükler Dünya Şampiyonu olan Murat Kızılkuş Rektör Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz tarafından kabul edildiler.
          Milli Takım sporcuları yaklaşık yarım saat süren ziyaretlerinde, Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz’a şampiyonluk yolundaki çalışmaları anlatarak, bundan sonraki hedefleri hakkında bilgi verdiler. Sporcular, Iğdır Üniversitesinin gençlerin sportif faaliyetlere yönelmeleri doğrultusunda gösterdiği çabaları büyük sevinçle karşıladıklarını dile getirdiler. Iğdır Üniversitesi Futbol Kulübünün gösterdiği başarıyı ilgili ile takip ettiklerini söyleyen şampiyonlar, geçtiğimiz yaz Üniversite tarafından açılan Futbol Yaz Okulunun gençleri spora teşvik edilmesi için önemli bir adım olduğunu vurguladılar.
        Kickboks Milli Takımımızın başarılı sporcularını makamında ağırlayan Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, “Dünya çapında yaptıkları sportif mücadeleler sayesinde Kickboks gibi bedensel güç, zekâ ve teknik isteyen bir sporda Iğdır’ın ve ülkemizin yüzünü ağartan Iğdırlı sporcuları ağırlamaktan gurur duyuyorum” diyerek sözlerine başladı. Profesyonel sporcu olmanın zorluklarına değinen Rektör Prof. Dr. Yılmaz; “Spor tesisleri açısından büyük şehirlerimize göre kısıtlı imkânlara sahip olan Iğdır’da, zorlu şartları aşarak ve Milli Takımımızda kendinize yer bularak, dünya şampiyonalarında ülkemizi temsil ettiniz. Bu şampiyonalarda aldığınız sonuçlar ile hem bizleri gururlandırdınız hem de sizden sonrakilere de örnek olma başarısını gösterdiniz. Sizleri şampiyonalarda aldığınız derecelerden dolayı kutlar ve başarılarınızın devamını dilerim. Iğdır Üniversitesi olarak bizler de sadece öğrencilerimizi değil, halkımızı da sporun içine çekmek için çeşitli çalışmalar gerçekleştirmekteyiz. Futbol takımımız, futbol yaz okulumuz, üniversiteler arası şampiyonalara katılan güreş ve boks takımlarımız bu çalışmalara örnektir. Bunlar ile beraber, Iğdır Üniversitesi tarafından açılan Beden Eğitimi Yüksek Okulu önümüzdeki senelerde faaliyete geçerek, hem Iğdır’a sporcu kazandıracak hem de yapacağımız tesisler ile Iğdır’da var olan spor tesislerine yenileri eklenmiş olacak ” diyerek sözlerini sonlandırdı.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.