BDP'liler Emniyet Müdürlüğü Önünde Basın Açıklaması Yaptı

Tarih : 2012-11-28 / Kategori : Siyaset

BDP'liler Emniyet Müdürlüğü Önünde Basın Açıklaması Yaptı

               İki gün önce aralarında Iğdır Belediye Başkan yardımcısı, İl Genel Meclis Başkanı ve BDP yöneticilerinin bulunduğu toplam 14 kişinin KCK operasyonunda gözaltına alınması üzerine BDP Iğdır Milletvekili  Pervin Buldan basın açıklaması yaptı.
          Halen Iğdır Emniyet Müdürlüğünde sorguları devam eden şahıslara destek olmak için bugün Iğdır’a gelen BDP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan Kapan sokaktaki BDP İl binası önünde Basın açıklaması yapacakken son anda karar değiştirerek  beraberindeki Iğdır Belediye Başkan vekili Hüseyin Malk, BDP Iğdır İl Başkanı Mehmet Çırka, Partililer ve gözaltındaki kişilerin Aileleriyle birlikte Emniyet müdürlüğünün önünde basın açıklaması yaptı. Polis Iğdır Emniyet Müdürlüğü önünde geniş güvenlik önlemi aldı.
                 Milletvekili Buldan açıklamasında “Eş zamanlı bir operasyonla Iğdır’da 14 kişi gözaltına alındı bunların içerisinde seçilmiş arkadaşlarımızda var İl Genel Meclis Başkanımız, Belediye Başkan yardımcımız, Parti çalışanı arkadaşlarımızda dâhil olduğu 14 kişi gözaltına alınmıştır. KCK Operasyonları adı altında yapılan bu göz altıların aslında AKP’nin Kürt sorununa yaklaşımının bir parçasıdır. KCK Operasyonları yeni yapılmıyor 2009 yılından beri özellikle partimiz çalışanlarına, Belediyelerimiz çalışanlarına yapılan operasyonlardır. Bu Operasyonların tek amacı Partimizi ve seçilmiş yöneticilerimizi Krimanilize etmek gücümüzü kırmak ama AKP’de çok iyi biliyor ki bu Operasyonlarla birlikte ne gücümüz kırılıyor nede Halk bizden kopuyor aksine bizim gücümüze güç irademize irade katılıyor. Bu yapılan Operasyonlar Beyhude Operasyonlardır ve hiçbir sonuç alınamayacaktır. Yaklaşık 68 gün Cezaevlerinde açlık Grevindeki arkadaşlarımız Türkiye’de yaşanan haksızlıklara hukuksuzluklara karşı bir direniş sergilediler. Bunun sonunda İmarlıdan yapılan bir çağrıyla eylemlerini sonlandırdılar bunu şu açıdan belirtmek istiyorum Sayın Öcalan’ın Kürt Halkı üzerindeki rolü Kürt Halkı üzerindeki etkisi bir kez daha ortaya çıkmıştır.AKP Hükümeti bu fırsatı değerlendirmesi lazım ama ne yazık ki Başbakan yapmış olduğu açıklamalarla KCK ve Askeri operasyonlarla barış sürecini baltalamaya ve sabote etmeye yönelik açıklamalar yapmaktadır.Sayın Başbakan idam konusunu gündeme atarak dokunulmazlık konusunu gündeme getirerek Kürt Halkını tehdit etmeye Kürt Halkı üzerinde etki yaratmaya çalışıyor. Sayın Başbakan İdam ve dokunulmazlık konusunu Türkiyenin gündemine getirerek gündemi değiştirmeye özellikle Suriye ile ilgili çok önemli gelişmelerin yaşandığı bir süreçte insanların kafasını karıştırmaya devam ediyor gözaltılarla, operasyonlarla Türkiye bir Barış sürecine giremez.” dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.