Iğdır'da Bir İlk

Tarih : 2012-12-05 / Kategori : Spor

Iğdır'da Bir İlk

Dereceye Giren Sporcularımıza İlk Defa Ödül Töreni Düzenlendi.
    Başarılı sporcularımızın ödüllendirilmesi için Iğdır Valiliğimiz tarafından çıkarılan ödül yönergesi doğrultusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan ödül töreninde dereceye giren sporcularımıza ödülleri verildi.
     Sporcularımıza ödüllerini Vali  Ahmet PEK, Jandarma Kurmay. İl Jandarma Komutanı Murat Koçyiğit, İl  Özel İdare Genel Sekreteri Ferhat Akkuş, İl Emniyet Müdür V. Mehmet Güven, Iğdır Üniversitesi Sağlık Spor Daire Başkanı Ahmet Kızılkurt ve Mili Eğitim Müdürü Dinçer Ateş’ten aldılar.  Ayrıca Vali Yardımcıları  Hacı Uzkuç ve Şenol Kaya, Iğdır Deftardarı Mehmet Durusoy, Gıda Tarım ve  Hayvancılık il Müdürü Hüseyin Eraslan, İş Kur İl Müdürü Ahmet Aydın’da Ödül törenine katıldılar.
    Gençlik Spor  İl Müdürü  Gürhan Yıldız, İl Müdürlüğü olarak 2012 Yılı itibariyle ilimizde 33 Branşta 74 Spor Kulübü ile 9.500 Lisanslı Sporcu ve 21 Antrenörümüz eşliğinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.  Yine 2012 yılında elde ettiğimiz başarılar;  Boksta 2 Türkiye 1.liği,  2 Türkiye 2.liği,  7 Türkiye 3.lüğü kazandık,  bunun yanında Judoda 2 Uluslar Arası 2.lik elde ettik. Kick-Boksta 1 Dünya Şampiyonu ve 1 Dünya 3.sü ile Atletizm branşında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Kros yarışmasında 1. lik elde ettik.” dedi.
       Ödül töreninde konuşma yapan İl Müdürü  Gürhan Yıldız, 2013 yılı hedeflerini şöyle açıkladı:  “74 olan Spor Kulübü sayımızı 100’e, 9.500 Lisanslı Sporcu sayımızı daha da arttırarak 15.000’e ve Antrenör sayımızı 24’e çıkararak Ulusal ve Uluslar Arası müsabakalarda daha çok sporcumuzun dereceye girmesini hedefliyoruz.   İleriye dönük en büyük hedefimiz; 2016 Olimpiyatlarında ülkemizi temsil edecek sporculardan birini de Iğdır’dan çıkarmayı hedeflemekteyiz” şeklinde konuştu.
Vali Ahmet Pek’ te yaptığı konuşmasında, “Dünya Şampiyonların ilimizden çıkması Spor adına kazanılmış bir zaferdir” dedi.             Katılımın çok yoğun olduğu törende başarılı sporcuların yetişmesinde büyük çabalar gösteren emektar antrenörlerimizi de ödülleri verildi. Spor salonunu dolduran sporcularımız, aileleri ve Iğdır halkının sevinci görülmeye değerdi.

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2012-12-09 01:44:59

    dindar gölçek... bende kendıme gore başarılı bır sporcum ama ödül yonetmenlıgınde neden benımde ısmım gecmedı. ben şunu anlıyorum başarılı sporcu olmak gerekmıyor dayılı sporcu olmak gerekıyorr. 12 yıldır spor yapıyom zman zman başarılı bazende basarısız oldum. ama orda en azından bır tebrık edılmemı beklerdım.saygılar

  2. Guest 2012-12-09 01:49:22

    dindar gölçek.. 12 yıldır spor yapıyorum ve kendıme gore basarılı bır sporcum ve her yılda madalya alan tek sporcu oluyorum . ödul yonetmenlıgınde ödullendırmeyı bos verın bır tebrık bıle edılmedım. demekkı basarılı sporcu olmak gerekmıyor dayılı sporcu olmak gerekıyor oda bızde yok saygılar..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.