Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

Tarih : 2012-12-12 / Kategori : Duyurular

Dünya İnsan Hakları Günü Mesajı

    10 Aralık, Birleşmiş Milletler tarafından İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi’nin kabul edilmesi nedeniyle İnsan Hakları Günü olarak kutlanmaktadır.             İnsan haklarına saygı göstermek, insanı insan gibi yaşatmak arzusu en temel haktır.
    Ülkemizde ve dünyada bu hakkın ihlal edilmemesi, belirli bir coğrafya, etnik köken, inanç ve sınıf farkı gözetmeksizin insan hak ve hukukunu tüm insanlarımız için ilerletme yönünde çaba gösterilmesi zaruridir.
    Dağlık Karabağ’daki Ermeni işgalinin devam etmesine uluslar arası vicdanın hala sessiz kalması, Doğu Türkistan’daki kardeşlerimizin çektiği zorluklar, Gazze’de çocukların tepesinde patlayan bombalar, Ahıska, Kerkük, Tebriz, Kazan, Batı Trakya ve daha nice Türk yurdunda devam eden baskılar, komşularımızda yaşanan insanlık dramları ve Afrika kıtasındaki açlık ise ne yazık ki, bu belgenin insanlığa sunduğu ilkelerin çok uzağında bir dünyayı bizlere göstermektedir.
    İnsan hakları açısından bakıldığında, Türkiye’deki durum da parlak değildir. Ülkemizde hala sömürülen, yeterli bakım ve dikkat sağlanamayan çocuklar, şiddet gören kadınlar, baskı gören memurlar sorunu hala çözülememiştir. Herkesin dinlenme endişesiyle yaşadığı, ifade özgürlüğünün sıfırın da altına indirildiği bir ülke birçoğumuzda endişe uyandırmaktadır. Herkese ait hakların yerini belli kesimlerin çıkarının alması sorunun kaynağını teşkil etmektedir.
    Milliyetçi hareket, vatanımızı ne insan hakları diyerek insan canına kıyanlara ne insan hakları kisvesi altında insanlarımızın özgürlüğünü kısıtlayanlara teslim edecektir. Yaşadıklarımız defalarca ispat etmiştir ki, Hak yolunda yürüyen milliyetçi camia için kul hakkı da insan hakları da en mukaddes değerlerin başındadır. 10 Aralık İnsan Hakları Günü Iğdırlı hemşerilerimiz başta olmak üzere Türkiye’deki vatandaşlarımız ile bütün dünyadaki insanlara esenlikler ve haklının hakim olduğu yarınlar diliyoruz.
Dr. Sinan OĞAN
MHP
Iğdır Milletvekili

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.