MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Önergesi Üzerine Iğdırlı Rıza GÜL Gazi Sayılacak

Tarih : 2012-12-20 / Kategori : Siyaset

MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın Önergesi Üzerine Iğdırlı Rıza GÜL Gazi Sayılacak

    Tunceli’nin Pülümür ilçesine bağlı Kocatepe Karakolu’na 2007’de yapılan terör saldırısında gözleri önünde aynı devreden 8 asker arkadaşını kaybetmesinin yarattığı travmayla akıl sağlığı bozulan ve maddi ve manevi zorluklarla boğuşan Iğdırlı Rıza GÜL, Milliyetçi Hareket Partisi Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN’ın konunun üzerine gitmesi sonucu gazi sayılacak.
    Büyük zorluklarla yaşamına devam eden Rıza GÜL ve ailesini Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Yukarı Çiftlik köyündeki evlerinde ziyaret eden Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, kendilerine sorunlarını meclise taşıyacağını söylemiş ve konuyla ilgilenmek için söz vermişti. Ailenin sorunlarını teker teker dinleyen OĞAN, Iğdır’dan Ankara’ya döndükten sonra bir soru önergesiyle konuyu meclis gündemine taşıdı.
    MHP Iğdır Milletvekili Dr. Sinan OĞAN, TBMM Başkanlığına Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma ŞAHİN tarafından cevaplanması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde “şizofreni ve akıl sağlığı bozukluğu” tanısı konulan Rıza Gül’ün, yüzde 80 iş kaybı olduğuna ilişkin raporu olmasına rağmen herhangi bir fiziki yara almadığı için gazi sayılmadığını belirtti. OĞAN, Bakan ŞAHİN’e “Iğdırlı Rıza Gül ve benzer durumda olan vatandaşlarımızın gazi olarak değerlendirilmesine ilişkin ne tür çalışmalar yapmaktasınız?” diyerek konuyla ilgili hangi çalışmaların yapıldığını sordu. Bakan Fatma ŞAHİN ise cevabında “Bahse konu kişinin, askeri hastaneden alınacak psikolojik durumunu tespit eden raporla birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı’na müracaatı halinde sağlık kurulunca yapılan değerlendirme neticesinde malul olduğuna karar verilirse, kişi 2330 sayılı ‘Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun’ kapsamında malul kabul edilerek kendisine maaş bağlanır” diyerek Iğdırlı Rıza GÜL’ün “Gazi” unvanı alabileceğini belirtti. ŞAHİN, buna ek olarak, Gazi Sosyal Bakım ve Destek Merkezlerinin kurulacağının da planlandığı cevabında dile getirdi.
    Dr. OĞAN, “Gazilerimiz bizim başımızın tacıdır; ama maalesef hak ettikleri kendilerine verilmiyor. Durumlarının geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Çalışmalarımız devam edecek. İktidara nerede yanlış yaptıklarını göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.