Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

Tarih : 2013-01-11 / Kategori : Duyurular

Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz'ın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü Mesajı

    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Hakkı Yılmaz, bir kutlama mesajı yayımladı.
    10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü unutmayan Rektör Prof. Dr. Yılmaz mesajında, "10 Ocak günü 1961 yılından bu yana ülkemizde ‘Çalışan Gazeteciler Günü’ olarak kutlanmaktadır. Halkımızın bilgi edinme hürriyeti için gece gündüz demeden fedakârca çalışan basın mensuplarımız, her zaman kamu yararını göz önünde bulundurarak, tarafsız habercilik anlayışını benimsemeli, ülke gerçeklerine, milli ve ahlaki değerlere duyarlı olmalıdırlar. Basınımız, tarihin her döneminde halkımızın gözü, kulağı, sesi olma ve kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı çerçevesinde yerine getirmiştir” dedi.
    Basının, yaptığı doğru ve tarafsız haberlerle kamuoyunu bilgilendirmekte ve vatandaşlarla yöneticiler arasında bir köprü vazifesi kurmakta olduğunu söyleyen Rektör Yılmaz, basın mensubu olmanın, sorumluluk ve özveri isteyen bir iş olduğunu ifade etti.
    Rektör Prof. Dr. Yılmaz, mesajının devamında şunları kaydetti: "Gazeteci, zaman zaman zor koşullarda görevini yaparken aynı zamanda duygularını, hislerini katmadan doğru ve tarafsız bir habercilikle kamuoyunu aydınlatır. Bu durum herkesin kolaylıkla yapabileceği bir iş değildir. Tarafsızlık ve gazetecilik etiklerine bağlı kalarak her koşulda habercilik yapmak önemli bir ayrıcalıktır. Bütün bu hizmetlerinin yanında yerel çerçevede hizmet veren gazeteci arkadaşlarımızın, ilimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesinde ve kalkınmasındaki katkıları da görmezden gelinemez. Iğdır Üniversitesi olarak kamuoyunu aydınlatmak için büyük bir gayretle çalışan gazetecilerimizin ‘10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız." dedi.

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.