Bir Milletvekili Örneği: Sinan Ogan!

Tarih : 2013-01-16 / Kategori : Siyaset

Bir Milletvekili Örneği: Sinan Ogan!

    Bu gün TRT Haber taksi şoförü olarak izledim, bizim Iğdır Milletvekili Sn. Sinan OGAN’ı… Sarı bir taksinin direksiyonunda, camı açıp Ankara caddelerinde “haydi otogara bir iki” diye bağırarak müşteri topluyor, onları gidecekleri yerlere ulaştırıyordu. İçimden “milletvekili maaşı yetmiyor, ek iş yapmaya başladılar” diye geçirirken; indirdiği müşterilerinden para almamasıyla  anlaşıldı ki bu; halkın eğilimini yansıtmak üzere temsili anlamında hazırlanmış “Meclis taksisi” programıydı.
    Böyle olmasına elbette sevindim. Çünkü; bildiğim, tanıdığım Sinan OGAN’ın parayla, pulla, akraba kayırma, iş bulma, ihale kapmayla  işi olmazdı.
    Ankara’nın yoğun trafiğinde hem taksi kullandı, hem de duraklardan aldığı gençler, emekliler ve iş adamlarından oluşan müşterileriyle Türkiye’nin temel sorunları üzerine yol sohbeti gerçekleştirdi. Kısa program süresinde tam 5-6 kez “Iğdır Milletvekili” unvanı kullanıldı. OGAN, Iğdır tanıtımını bulduğu her fırsatta, uygun zaman ve zeminde yapıyordu zaten...
    Siyasetçi değilim ancak; herkes gibi benim de kendime özgü düşünce yapım, bir dünya görüşüm var. Bu dünya görüşüm yıllar boyu yaşadıklarımdan süzülüp biriktirdiğim değerlerin bütünüdür. Bunlardan vazgeçmem, terk etmem, ya da kaldırıp bir kenara koymam asla, mümkün değildir. Dünya görüşüm içinde Sn. Sinan Ogan’la aynı olan görüşlerimizin olabileceği gibi; farklı görüş ve değerlendirmelerimizin olduğu da bir gerçektir.
    Ancak; farklı görüş ve düşüncelerimin olması; sadece Iğdır için değil, tüm Türkiye’nin önünü ufkunu açan, Sn. OGAN’ın hakkını teslim etmeme engel değildir, olmamalıdır da.
    Altmış dört yaşını doldurdum, altmış beşe göz kırpıyorum. Cahit  Sıtkı’nın dediği gibi “yolun yarısını” aştığım için biraz da burukluk var. Altmış beş yaşın kırk yedi yılı Ankara’da geçti. Yıllardır değişik  partilerden milletvekilleriyle tanışır, görüşür konuşuruz. Sinan Ogan’ı  aşağıdaki açılardan farklı buluyorum.
    Medya ve sosyal medyayı en iyi kullanan; TBMM’de, gerek grup adına ve gerekse gündem dışı konuşmalarıyla, verdiği önergeler; katıldığı komisyon çalışmaları ve basın toplantılarıyla Iğdır’ın temel sorunlarını ısrarla dile getiren, yetkililerin dikkatlerini çekmeyi başaran, sorunlara çözüm yolu öneren ve bu doğrultuda zorlayan bir milletvekili olarak bilirim. Altında iktidar koltuğu, elinin altında iktidar hazinesi olmadığına göre; bir muhalefet milletvekilinden bunların dışında daha ne bekleyebiliriz ki.
    Belki birileri “Aaaa… İslam Hoca da MHP’ye geçmiş, dönmüş, dönüşmüş” diye yakıştırabilirler; bu asla doğru değildir. Bir öğretim görevlisi olarak at gözlü ya da kör biri değilim… Doğruya doğru, eğriye eğri. Bu güne dek Iğdır’ın ekonomik sorunları dışında hiçbir kişi veya hiç bir siyasi içerikli yazı yazmadım.    
    OGAN’ın en başarılı yanlarından biri, seçmenleriyle sürekli iletişim kurmayı başarmasıdır. Çoğu milletvekili seçildikten sonra ilk iş olarak telefon numarasını değiştirir; gelecek seçime kadar da seçim bölgesine uğramaz. Ancak Sn. OGAN hala aynı telefonunu kullanmakta; seçim bölgesi ve seçmenleriyle de sürekli iletişim içinde olmaktadır… “Seçmeni olmadığım halde” cep telefonuma en çok gelen üç mesajdan biri Sn. Sinan OGAN’ın çalışmalarına ilişkin bilgilerden oluşmaktadır.
     İşte Oğan’ın Iğdır’la ilgili izleyebildiğim, çalışmalarından bazıları;
        Dilucu Sınır Kapısı’nın daha etkin çalışması için Gümrük Bakanıyla görüşmesi,
        Kardeş ülke Azerbaycan’la, sınır ticaretinin gelişmesi ve uygulanan vizenin kaldırılmasına yönelik çalışmaları,
        Iğdır’da hava kirliliğinin önlenmesi, İlimize doğal gaz bağlanmasına yönelik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı ile kurduğu diyalog,
        Ağrı Dağı’nın turizme açılmasına yönelik çabaları (Bu çaba biraz yetersiz kalmıştır),
        Iğdır Havaalanı’nın eksikliklerinin tamamlanmasına yönelik Ulaştırma Bakanının yüzüne karşı TBMM’de yaptığı o yürekli konuşma,
        Uluslararası Nakliye yapan Iğdır şirketlerinin yurtdışında karşılaştıkları sorunlar ve bunların çözümüne ilişkin TBMM’de Ulaştırma Bakanına hitaben yaptığı konuşma...
    Bunlar aklımda kalan, ya da cep telefonuma mesaj olarak gelenlerden anımsadığım bir kaçı.
    Daha ayrıntısını, seçildiği günden bu güne dek değiştirmediği cep telefonunu arayarak öğrenebilirsiniz. Elinin altında devletin maliyesi bulunmayan bir muhalefet milletvekilinden bunların dışında daha ne beklenebilir ki! Ama ben daha da bekliyorum:
       Parayla ilgili olmayan aşağıdaki çalışmaların yapılmasını beklemekteyim:
        Iğdır’da kurulacak bir serbest bölgenin, Iğdır için, bölge için ve ülke ekonomisi için yaratacağı katma değerin  projelendirilmesini,
        Çanakkale’den başlayıp Iğdır’da tamamlanacak olan TURİZM YOLU projesi kapsamında AĞRI DAĞI’nın yeri ve önemini ortaya kayacak bir çalışmanın yapılmasını,
        Her iki konunun meclis ortamında fırsat buldukça dillendirilmesini…
        Ülkemizin doğusuyla ilgili gelir getirecek başka projelerin geliştirilmesi vb.
        Iğdır kaysısının, tanıtımı, ihracı, işlenmesi ve piyasa değerinin yükseltilmesi, ile  üreticinin hakkı olan katma değerin alınmasına yönelik proje geliştirmesini.
    Ülkemizde alışıla gelmiş bir durumdur, seçilen milletvekillerinin seçildikten sonra telefon numarasını değiştirmesi, seçildiği bölgenin sorunlarını unutup, yakın çevresine iş ve ihale peşinde koşması. İşte Sinan OGAN’da buna rastlamadım, duymadım. Kendisi, yakını, akrabası için değil, Iğdır için çalışan Sn. OGAN’a oy vermemiş olsam da; hiç değilse hakkını vermiş olayım diye duygu ve düşüncelerimi açıklamak ihtiyacı duydum.
    Önü açık, geleceği parlak, başarısı sürekli olsun …
    14 Ocak 2013      İSLAM ÇANKAYA

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.

Kerbela

Kerbela Sayfası