MHP İl Başkanı Cahit Erol "Iğdır'ın Demografik Yapısını Değiştirmek İstiyorlar Buna Müsade Etmeyeceğiz"dedi

Tarih : 2013-01-28 / Kategori : Siyaset

MHP İl Başkanı Cahit Erol

          Milliyetçi hareket partisi Iğdır il Başkanı Cahit Erol  Iğdır’ın demografik yapısını değiştirmek istiyorlar .Mera vasıflı arazileri satmak istiyorlar.Buna müsaade edilemez kanunen de suçtur ”dedi.
    Erol, parti binasında düzenlediği basın toplantısında Iğdır Valisi Ahmet pek’in gazetecilerle yaptığı toplantıda yaptığı açıklamaların yer aldığı Yeşil Iğdır gazetesini dayanak göstererek  şunları söyledi:”23 ocak 2013 günlü yeşil Iğdır gazetesinde ‘vali pek,basın mensuplarıyla bir araya geldi’başlıklı haberde ‘Iğdır’da şu anda imar planından kaynaklanan sorun var. 1/5 imar planının hızla gerçekleşmesi gerekiyor.  inşaat sektörü durmuş durumda. imar planı acil olarak devreye girmeli inşaat sektörü canlanmalı.7 kasım ve karaağaç mahallesi mera vasıflı,buranın mera vasfının kaldırılması için çalışma başlattık.bu mahallelerde 914 adet kaçak yapı var.beş bin kişi yaşıyor.bu insanların mağdur edilmesi söz konusu değil.bu arsalar hazineye devredilecek.daha sonra da satışı yapılacak.imara açılacak.Iğdır’ın imarı 20-50 yılı düşünerek yapılmalı.diye sayın valimiz talihsiz bir açıklama yapmıştır.
    Öncelikle bu açıklama suç ve suçlunun ödüllendirilmesi ve suç vasfının değiştirilmesine yönelik bir teşebbüstür.zira kamu görevlisi ve sivil şahıslardan toplam 67 kişi mülkiye müfettişleri tarafından düzenlenen raporlar veya diğer sebeplerle halen imar yasasına aykırı hareket ederek yasaları ihlal ettiklerinden dolayı yargılanma aşamasındadırlar. Mera vasfının kaldırılması ile bu suçlu şahıslara aferin kanunları ihlal ettiğiniz için sizleri devlet eli ile ödüllendiriyoruz demektesiniz.
    Yine bu mahallelerde 914 adet kaçak yapı var. İfadesi başlı başına bir suçtur.kaçak yapılar 775 sayılı gecekondu kanununun 18.maddesi gereğince ‘belediye sınırları içinde veya dışında belediyelere, hazineye,özel idarelere,katma bütçeli dairelere ait arazi ve arsalarda veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan yerlerde yapılacak daimi veya geçici bütün izinsiz yapılar, inşa sırasında olsun veya iskan edilmiş bulunsun,hiçbir karar alınmasına lüzum kalmaksızın belediye veya devlet zabıtası tarafından derhal yıktırılır’ hükmüne amirdir.Sayın valim; kaçak yapıları derhal bildirimsiz olarak yıktırmak sizin görevinizdir.siz ise bu açıklamalarınızla devletin arazilerini işgal eden, gasbeden bu şahıslara buraları satacağınızdan bahsediyorsunuz. Kimin malını kime satıyorsunuz. Yine aynı şeyi söylüyorum mera vasfının kaldırılması ile bu suçlu şahıslara aferin kanunları ihlal ettiğiniz için sizleri devlet eli ile ödüllendiriyoruz demektesiniz.”
          Sayın valim Iğdır’ın demografik yapısını değiştirme oyununa alet olmayınız.şeklinde konuşan MHP il başkanı   Erol,”söz konusu yerlerin mera vasfının kaldırılmasına ilişkin Iğdır belediyesi meclisi 04.05.2009 tarihinde 37 sayılı kararı ile karar almıştır.bu tarih 2009 yerel seçimlerinden hemen sonrasına denk gelmektedir.siz daha önceki valiler kadarda mı düşünmüyorsunuz? Hemen seçimi kazanır kazanmaz bu talepte bulunulmuştur. Buralar işgal edildi diye mera vasfını kaldırarak işgal edilmeyen yerleri de yerleşime açacaksınız. daha şimdiden Doğubayazıt,Diyadin, Ağrı Patnos’tan Iğdır da 1000-2000 TL’ye arsa satılacak paranızı hazırlayın diye söylentiler dolaşmaktadır.hem işgalciye,suçluya aferin diyeceksiniz hem de demografik yapımızı değiştirecek işlere vesile olacaksınız.
    Sayın valimizi imar planı konusunda yanıltıyorlar. 1986 yılında yapılan imar planı 15.000-20.000 kişinin yaşayacağı şekilde yapılan bir imar planı değildir.eğer zahmet buyurur da 1986 yılında yapılan imar planının gerekçelerini sayın valimiz okursa bu planın tam 225.000 kişinin yaşayabileceği şekilde yapıldığını görecektir. Iğdır da ki imar sorunu bu plana uymamaktan kaynaklanmaktadır. Bu plan yapılırken sosyal donatı alanları, yaşam alanları, zeminin sağlamlığı, jeolojik ve jeopolitik durumlar dikkate alınmıştır elbette ki 3 kata tahsisin bir anlamı vardır.bu yere 7 kat bina inşa edilirse elbette ki kanalizasyon kaldırmaz,su şebekesi, okul, yeşil alan yetersiz olur.şu anda imar planının orijinaline sadık kalınsa bile 225.000 kişi bu şehirde yaşar.müteahhitlerin daha çok kazanma hırsı hiç kimseyi kandırmasın. Sayın valim;1986 yılında yapılan Iğdır imar planında 3.000 ada, 30.000 parsel mevcuttur.imar planı gerekçesini bir kenara koyarsak bu alanda kaba hesapla 300.000 kişi yaşayabilir.bu hesaba köy tüzel kişisi iken Iğdır’a bağlanan Hakveyis ve Alikamerli mahalleleri dahil değildir.imar sorunu aslında imar planına uymamaktan kaynaklanmaktadır.
Kaldı ki bu sorun yapılaşmanın olduğu Bağlar, Topçular, Atatürk mahallelerinin sorunudur.imar sorunu mera olan yerlerde yoktur.yeni imar yapılacak ise; şehrin gelişme eğilimleri dikkate alınmalıdır.Allah aşkına şehrin gelişme eğilimi mera vasfında olan yerlere doğrumudur?yoksa batıya doğrumu?imar sorununu çözmek devletin arsa ve arazilerini satmakla, suçluyu ödüllendirmekle değil,ilmi verilerle ve şehrin gelişme eğilimi dikkate alınarak yapılır.
Sayın valim; bu kaçak yapılara kim veya hangi kişilerce elektrik bağlanmıştır. Görevini kötüye kullanan bu şahıslar hakkında bu güne kadar bir işlem yaptınız mı?
Mera vasfının kaldırılması imar tadilatı manasındadır. İmar tadilatı için ilgili 15 kurumdan görüş alınmış mıdır?hangi bilirkişi raporuna göre mera vasfı kaldırılmaktadır?bu işgal edilen yerlerde mevcut hayvan sayısından haberdarmısınız? Buraların mera vasfı kaldırıldığında hayvan popilasyonunun ot ihtiyacının nerede karşılanacaktır?
Mera vasfının kaldırılması düşünülen alan Iğdır kadastro mahkemesinin 1995 /163 esas, 1997/157 karar sayılı kararı ile tescil edilmiştir.mahkeme kararına rağmen neden mera vasfını kaldırılmaktadır.
Sayın valim;914 adet kaçak yapıda beşbin kişi yaşadığını ve bunların mağdur edilmesinin söz konusu olmayacağını beyan etmişsiniz.bu şahıslar mağdur değil devletin arazisini işgal eden gasbeden kişilerdir.siz bu beyanınızla suçluyu mağdur yapıyorsunuz. Devlet arazilerinin işgalinin önünü açıyorsunuz.
Kıymetli basın mensupları;bizler kanunlara saygılı olmakla birlikte kanunu dolanarak da olsa suç ve suçlunun aklanmasına, gaspedilen yerlerin, devletin malının satılmasına, devletin mallarının pazarlanmasına,sonuna kadar karşı olacağız.bu işi sonuna kadar takip edeceğiz.
Son olarak;
sayın valim; gelin BDP’nin Iğdır’ın demografik yapısını değiştirme politikalarına alet olmayın.
Takdir yüce Türk milletinindir.Kamuoyuna duyrulur

Facebook Beğenenler

Yorum yapılmadı!

Yorum yapmak için aşağıdaki formu kullanabilirsiniz.

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.