İki kadın, iki hayat…

Tarih : 2013-02-04 / Kategori : Kültür & Sanat

İki kadın, iki hayat…

    Gazete haberini aynen aktarıyorum;
    Konya’da bir kişi karısını döverken kalp krizi geçirdi. Ambulansa alınan koca hastaneye kaldırılırken, dudağı patlayan kadın da aynı hastanede sağlık kontrolünden geçirildi. 
    Olay, merkez Meram ilçesi Gödene Mahallesi Hanedan Caddesi TOKİ Konutlarında meydana geldi. İddiaya göre, A.İ. (45) tartıştığı karısı M.İ' yi (44) darp etmeye başladı. Bu sırada kalbi sıkışan A.İ. yere yığıldı. Yediği dayaktan dudağı patlayan ve hafif morluklar oluşan kadın kocasının kalp krizi geçirdiğini fark ederek durumu sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine giden sağlık ekipleri göğsünde ağrı olan Aİ' yi ambulansa alarak ilk müdahaleyi yaptı. Daha sonra A.İ. ambulansla Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Hafif morlukları olan ve dudağı patlayan M.İ. de polis tarafından aynı hastaneye getirilerek sağlık kontrolünden geçirildi. Kadının, kocasından şikayetci olmadığı öğrenildi.
    Bu şimdi ilahi adalet değil de nedir? Kadın kendisine eziyet eden kocasına ambulans çağırmakla yetinmemiş birde şikâyetçi olmamış. Hastaneye kaldırması insani olarak takdir edilecek bir davranış ama şikâyetçi olmaması işte bunu sorgulamak lazım.
    Neden?
    Allah cezasını verdi diye mi düşündü?
    Gidecek yerim yok şikâyetçi olsam ne olur, yine döneceğim ev orası değil mi dedi?
    Bu benim kaderim elimden ne gelir, çaresizliğini mi yaşadı?
    Anne özverisiyle çocuklar perişan olur, onlar için katlanmalıyım mı dedi?
    Kim bilir, hem bedeni, hem ruhu yaralı kadının aklından neler geçti, belki hepsi,  belki hiçbiri, belki de çok daha farklı bir hikaye. Bilemiyoruz. Ama bildiğimiz bir şey var ki kadına şiddet devam ediyor ve bu konuda yapılan hiçbir şey yok…
    Öte yandan yine gazetede bir başka haber. Bu kez gelir dağılımından yüksek bir pay alan ve özel hayatıyla da gündemde olan işadamının kız arkadaşının hamile olduğunu yazıyor. Adam evli. Uzatmalı sevgili göğsünü gere gere hamileliğini sergiliyor. Ne adam utanıyor, ne sevgilisi nede bunu yazan basın. Her şey çok normal, olağanmış gibi.  Adam için normal, sevgili için normal, nikahlı karısı için normal ( evliliğini sürdürdüğüne göre ) basın için normal, gözümüze gözümüze sokarak yapabildiklerine göre artık toplum içinde normal.
    Aşka saygım sonsuz, ama bu ilişkinin sebebi ne yazık ki aşk değil.
İşte gelir düzeyi ve yaşam koşulları farklı iki  kadının  iki farklı hikayesi, birinde toplumsal baskı, etik kurallar, duygusallık ön planda iken, diğerinde duygunun, etik kuralların, onurun yerini maddiyat almış. Peki doğrusu ne?  Bana göre ikisi de değil…..
    Gelin biz Mahatma Gandhi ’nin sözlerini felsefe edinerek, değerlere önem vererek hayat yolculuğumuzu sürdürelim.
    Sözlerinize dikkat edin, düşüncelerinize dönüşür;
      düşüncelerinize dikkat edin, duygularınıza dönüşür;
duygularınıza dikkat edin, davranışlarınıza dönüşür;
davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklarınıza dönüşür;
alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlerinize dönüşür;
değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür;
karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür!
        Sevgiyle daima,
        Neşe Sofuoğlu

Facebook Beğenenler

  1. Guest 2013-02-04 15:25:16

    Türkiye'nin gerçeklerini bu kadar mı güzel kaleme alabilirsiniz. Yazılarıonızı özlemiştik, devamını bekliyoruz.

  2. Guest 2013-02-04 17:58:40

    Yazarımıza tesbit ve yorumlarından dolayı teşekkür ederim toplumun kanayan yarası kadına şiddet bu günlerde çok moda gibi oldu.Aslında bu dün vardı bu gün var yarında olacak ..neden? Çünkü evlilikler denk olmalı Kadın da Erkekte kültürel olarak aynı olmalıKadının Ekonmik ve sosyal gücünün olması gerekir.yıllarca polis memuru iken karşılaştığım örnekler var .temelinde kadın olsun erkek olsun Para ve Baskı ile yapılan evlilik var .bı şartlar düzelirse Ne kadına Nede Erkeğe şiddet olur...yazarımmıza Başarılar Bedir Taşan..E.polis Memuru

  3. Guest 2013-02-06 07:05:12

    tüm mesele para, para, para......<br />Elinize sağlık..

Yorum Yaz!

E-Posta adresiniz yayınlanmayacaktır.
* İşareti olan alanlar gereklidir.